Muutamat uskaltautuneet järjestämään musiikkitapahtumia Etelä-Savossa – Savonlinnassa nähdään JVG ja Sanni, Puumalassa Pandora ja Basic Element

Savonlinnan Saimaa Hehkuu -konsertin ja Puumalan Siltakemmakoiden arvioidaan työllistävän kymmeniä paikallisia ja ulkopaikkakuntalaisia.

Saimaa hehkuu -konsertin vetonaulana on muun muassa Sanni. Arkistokuva. Kuva: Berislav Jurišić / Yle

Savonlinnassa nähdään lähiaikoina ainakin yksi iso kevyen musiikin konsertti. Kyrönniemen urheilukentällä järjestetään elokuun lopussa Saimaa hehkuu -konsertti, jonka vetonauloina ovat JVG ja Sanni.

Kyrönniemen urheilukentälle rakennetaan elokuun lopulla konserttia varten 25 metriä leveä esiintymislava.

Kyrönniemen kentän sähkökapasiteetti ei riitä konsertin järjestämiseen, vaan paikalle tarvitaan lisäsähköä generaattoreilla.

Tekniikasta vastaavaa henkilökuntaa palkataan Kuopion puolelta, mutta tarkoituksena on työllistää myös paikallisia. Järjestäjät kertovat tapahtuman työllistävän arviolta 150–200 henkilöä.

– Kun huomioidaan artistikulut, järjestelyt ja markkinointi, puhutaan kuusinumeroisista summista yhteensä, tapahtuman järjestäjä Pekka Lybeck kommentoi tapahtuman budjettia.

Konserttiin on myynnissä tuhansia lippuja. Koronatilanne voi kuitenkin muuttua nopeastikin. Isompien tapahtumien järjestämiseen liittyy edelleen epävarmuuksia. Lybeck kuitenkin uskoo, että tilaisuus saadaan järjestettyä.

Puumalassa Siltakemmakat ensimmäistä kertaa ulkoilmassa

Puumalassa järjestetään puolestaan elokuussa Siltakemmakat. Tapahtumassa esiintyvät muun muassa Solid Base, Basic Element ja Pandora. Tapahtumaan myydään 1500 lippua per päivä.

Kolmipäiväisen tapahtuman budjetiksi arvioidaan noin 180 000 euroa. Tapahtuman järjestäjät kertovat, että lippuja on mennyt vähäisestä markkinoinnista huolimatta odotettua paremmin kaupaksi.

– Tässä on ollut monta ratkaistavaa juttuja ja olemme tehneet tätä yhteistyössä Puumalan kunnan kanssa sekä olleet yhteydessä terveystarkastajaan sekä alueemme tartuntatautilääkäriin, Pasi Partanen kommentoi Sky-Bar Ravintolat Oy:stä

– Meillä on solmittu sopimukset siten, että jos tapahtuma peruuntuu, voimme kuluitta perua kaiken. Lisäksi lippurahat palautetaan asiakkaille.

Siltakemmakoiden arvioidaan työllistävän yhteensä noin 50-70 paikallista ja ulkopaikkakuntalaista.