Oravaisiin heinäkuun lopulla alaikäisiä turvapaikanhakijoita

Oravaisiin saatiin kesäkuussa 15 uutta paikkaa ilman huoltajaa maahan saapuville turvapaikanhakijalle.

Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Osa tällä viikolla Suomeen ilman huoltajaa saapuvista alaikäisistä turvapaikanhakijoista sijoitetaan Vöyrin maahanmuuttokeskukseen Oravaisiin. Vastaanottokeskuksen johtaja Mats Hägglund ei vielä tiedä kertoa Oravaisiin sijoitettavien lasten ja nuorten määrää. Se tarkentuu lähiaikoina.

– Emme myöskään tiedä vielä heidän ikäänsä eikä lähtömaitakaan. He tulevat meille kahden viikon karanteenin jälkeen heinäkuun lopulla, Mats Hägglund selvittää.

Oravaisten vastaanottokeskus sai kesäkuussa 15 lisäpaikkaa. Yhteensä siellä on nyt 43 paikkaa alaikäisille turvapaikanhakijoille. Vöyrin lisäksi alaikäisten turvapaikanhakijoiden sijoituspaikkoja on myös viidellä muulla paikkakunnalla.

Liikelaitoksena toimiva maahanmuuttokeskus on varautunut uusiin turvapaikanhakijoihin rekrytoimalla alkukesästä Oravaisiin muutamia uusia, määräaikaisia työntekijöitä.

Nyt Suomeen saapuu 25 lasta ja nuorta ilman huoltajaa. He ovat ensimmäinen ryhmä 175 turvapaikanhakijasta, joiden vastaanottamisesta Suomi päätti helmikuussa. He ovat ensin kaksi viikkoa karanteenissa Espoossa.