Vantaan Kuusijärven uimarannalle on lisätty vartiointia ja uinninvalvontaa

Lisätoimenpiteisiin ryhdyttiin, kun joukko nuoria ahdisti 15-vuotiaan nuoren laiturin alle ja pomppi tämän jälkeen laiturin päällä.

Kuusijärvi
Kuvassa on Vantaan Kuusijärvi.
Vantaan kaupunki teki selvityksen Kuusijärven turvallisuudesta Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen kanssa.Silja Viitala / Yle

Vantaan kaupunk (siirryt toiseen palveluun)i on lisännyt Kuusijärven uimarannalle vartiointia ja uinninvalvontaa. Vartijat ovat paikalla päivittäin alkuillasta myöhäiseen yöhön.

Vartioinnin lisäksi kaupunki lisää uimarannalle kaksi ylimääräistä uinninvalvojaa klo 17.30–22.00 väliseksi ajaksi aina, kun rannalle on odotettavissa runsaasti ihmisiä. Käytännössä silloin, kun sää on lämmin ja aurinkoinen.

Lisätoimenpiteisiin ryhdyttiin, kun joukko nuoria ahdisti 15-vuotiaan nuoren laiturin alle ja pomppi tämän jälkeen laiturin päällä. Poliisi tutkii tapausta tapon yrityksenä.

Kaupunki teki viime viikolla Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen kanssa selvityksen Kuusijärven turvallisuudesta. Selvityksen mukaan turvallisuus on kaiken kaikkiaan hyvin huomioitu, muun muassa uinninvalvonta, rakenteelliset turvallisuustekijät ja pelastusvälineet ovat hyvällä tasolla.

Jalkautuva nuorisotyö ja poliisi ovat olleet myös liikkeellä ennalta estävän toiminnan osalta Kuusijärvellä. Myös liikennejärjestelyihin on tulossa ensi vuonna parannusta.

Lue myös:

Alle 18-vuotiaita nuoria kuullaan Kuusijärven uimarannan epäillystä tapon yrityksestä – poliisi epäilee, että 15-vuotias nuori yritettiin hukuttaa laiturin alle

Poliisi saanut useita vihjeitä Vantaan Kuusijärven epäillystä hukutusyrityksestä – Uimavalvojat valmiita venyttämään työaikaansa iltakymmeneen

Nuorisojoukko ahdisti 15-vuotiaan veden alle Vantaalla – poliisi tutkii tapon yrityksenä