Pohjanmaan poliisi julkisti lisää kuvia epäilemistään koruvarkaista – havaintoja kaivataan myös ajoneuvoista

Poliisi epäilee murrosta kolmea ulkomaalaista miestä, joiden kansalaisuudesta ei ole vielä tietoa.

murto
Kultasepänliike Seinäjoen Prismassa.
Seinäjokelaisesta kultasepänliikkeestä varastettiin torstaina koruja 300 000 euron arvosta.Elina Niemistö/Yle

Pohjanmaan poliisi on julkaissut (siirryt toiseen palveluun) nettisivuillaan lisää kuvia seinäjokelaisen kultasepänliikkeen murrosta epäillyistä miehistä.

– Tässä vaiheessa varmistamme epäiltyjen henkilöllisyyttä ja heidän liikkumisiaan. Tästä syystä julkaisimme lisää kuvia, josko vielä tavoittaisimme epäillyt henkilöt Suomen rajojen sisäpuolelta, selvittää tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari-Matti Marttala.

Poliisi epäilee torstaina 2.7.2020 tehdystä murrosta kolmea ulkomaalaista miestä.

– Heidän kansalaisuutensa ei ole vielä tiedossa, mutta se on vahvistunut, että kyseessä on ulkomaalaisten teko, Marttala jatkaa.

Poliisi on saanut yleisöltä havaintoja epäillyistä, ja havainnoista on ollut myös apua. Havainnot painottuvat kuitenkin lähinnä Seinäjoelle Nurmon Prisman läheisyyteen. Nyt poliisi kaipaa erityisesti ajoneuvohavaintoja.

– Meitä kiinnostaa, millaisilla ajoneuvoilla epäillyt ovat olleet matkassa. Toivomme havaintoja myös siitä, liittyykö tapahtumiin vielä muitakin henkilöitä.

Pohjanmaan poliisi ei kerro tässä vaiheessa tutkinnassa selvinneitä yksityiskohtia. Koruliikkeen yrittäjä arvioi viime viikolla STT:n haastattelussa, että kultasepänliikkeeseen on murtauduttu katon kautta.

"Suunnitelmallinen teko"

Tutkinnanjohtaja Jari-Matti Marttala myöntää, että murrossa on viitteitä ammattirikollisten toiminnasta.

– Teko on kokonaisuudessaan suunnitelmallinen.

Saaliin arvo on tarkentunut yli 300 000 euroon. Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella tämän mittaluokan murtoja ja varkauksia tapahtuu harvoin.

– Valtakunnallisestikin tämä oli poikkeava teko.