Trump hyökkäsi ainoaa mustaa Nascar-kuskia vastaan ja haluaa etelävaltioiden lipun takaisin kisoihin

Nascar-kuljettaja Bubba Wallace julkaisi Trumpin Twitter-hyökkäyksen jälkeen tviitin, missä hän vetosi rakkauden puolesta vihan sijaan.

Nascar-kuljettajat
Bubba Wallace.
Wallace on puhunut rasismista sen jälkeen, kun George Floyd tukehtui kuoliaaksi poliisin painettua jalkaansa hänen kaulalleen 25. toukokuuta. Chris Graythen / Getty Images

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on haukkunut Nascar-autokilpailusarjan päätöksen kieltää Konfederaation symbolit tapahtumissaan.

Lisäksi Trump hyökkäsi Twitterissä sarjan ainoaa mustaa ammattikuljettajaa, Bubba Wallacea, vastaan ja vihjaa tämän lavastaneen huijauksen hiljattain paljastuneessa hirttosilmukkakohussa.

Presidentin mukaan Wallacen tulisi pyytää anteeksi kaikilta niiltä urheiljoilta ja toimijoilta, jotka tulivat hänen tuekseen sen jälkeen, kun Wallacen tiloista löytyi hirttosilmukkaa muistuttava köysi.

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI kertoi myöhemmin, ettei kyseessä ollutkaan hirttosilmukka, vaan kuukausien ajan paikalla ollut vetoköysi.

Wallace itse ei ollut tehnyt ilmoitusta köydestä, koska ei ollut nähnyt sitä. Kuljettaja sai tiedon köydestä Nascar-sarjan toimitsijoilta.

Wallace oli vahva vaikuttaja, kun Nascar päätti kesäkuun alkupuolella kieltää Yhdysvaltain etelävaltioiden lipun kisoista. Lippua on käytetty laajasti autourheilukisoissa, etenkin etelävaltioissa, kuten Alabamassa. Monille lippu symboloi kuitenkin orjuutta ja rasismia.

Lue myös:

Etelävaltioiden vanha sotalippu vastatuulessa – Yhdysvaltain mustien liike haluaa poistaa rotusorron tunnukset

Republikaanisenaattori asettui Wallacen tueksi

Wallace julkaisi Trumpin Twitter-hyökkäyksen jälkeen tviitin, missä hän vetosi rakkauden puolesta vihan sijaan.

– Siitäkin huolimatta, että viha tulee Yhdysvaltain presidentin suunnasta, rakkaus voittaa, kirjoitti Wallace.

Nascar puolestaan ilmoitti olevansa ylpeä siitä, että Bubba Wallace on osa Nascar-perhettä ja kiitteli kuskia tämän rohkeudesta ja johtajuudesta. Nascar vannoi lisäksi seisovansa Wallacen takana.

Niin ikään republikaanisenaattori Lindsey Graham asettui Fox News Radion haastattelussa Wallacen tueksi ja totesi, ettei kilpailijalla ole mitään anteeksipyydettävää. Senaattori kiitteli sen sijaan sitä, miten muut kuskit asettuivat Wallacen tueksi köysikohun aikana.

– Minusta tällaista asennetta pitäisi juhlia sen sijaan, että ollaan huolestuneita huijauksesta.

Lisää aiheesta:

Mustan kilpa-autoilijan tiloista löytynyt köysi ei ollutkaan hirttosilmukka – FBI:n mukaan kyseessä ei ole viharikos

Nascar-sarja tutkii rasismirikosta, tallin tiloista löytyi hirttosilmukka Alabamassa

Lähteet: AP