1. yle.fi
  2. Uutiset

Varhaiskasvatuksen opettajaksi pätevöittävä koulutus saa jatkoa Kajaanissa

Varhaiskasvatuksen opettajia on vähän eikä päteviä tahdo saada.

varhaiskasvatus
Små leksaksbilar står radade i en kö på ett bord.
Koulutus alkaa vuoden päästä syksyllä. Kuvituskuva.Yle/Camilla Berghäll

Kajaanissa järjestetään varhaiskasvatuksen opettajaksi pätevöittävä koulutus jo kolmatta kertaa. Aikaisemmat koulutukset on järjestetty erillisellä ESR-hankerahoituksella, mutta nyt Oulun yliopisto on saanut opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksen monimuotokoulutuksen järjestämiseen.

Tarve pätevistä varhaiskasvatuksen opettajista on suuri, sanoo Aikuis- ja täydennyskoulutuspalvelut AIKOPAn kehittämispäällikkö Irene Salomäki.

– Varhaiskasvatuksen opettajia on vähän eikä päteviä tahdo saada. Kainuu ei ole ainoa alue, vaan tarvetta on myös muualla Suomessa. Olemme tehneet tämän eteen vuosia töitä, sanoo Salomäki.

Koulutus alkaa vuoden päästä syksyllä. Koulutuksessa hyödynnetään tieto- ja viestintäteknologiaa ja etäopiskelumahdollisuuksia.

Lisäksi Oulun yliopisto sai rahoituksen hankkeelle, jonka tarkoituksena on vastata erityisesti Pohjois-Suomen sekä Kainuun opettajapulaan sekä joustavoittaa maahanmuuttajien siirtymistä työelämään.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme (siirryt toiseen palveluun) sähköpostiisi.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi