Kierrätysyritys raivaa edelleen tulipalon jälkiä – palon tarkka syttymissyy yhä epäselvä

Saattaa mennä puolikin vuotta ennen kuin Purkupihan toiminta voi jatkua normaalisti.

tulipalot
Purkupihan tulipalo Lahden Jokimaalla.
Jokimaan teollisuusalueella syttyneestä tulipalosta levisi savua laajalle Lahteen.Juha-Petri Koponen / Yle

Kierrätysyritys Purkupiha Oy:n varastohallissa toukokuussa riehuneen tulipalon jälkiä raivataan ja siivotaan yhä. Lahden Jokimaalla sijaisevan yrityksen hallista on purettu seinät, ja nyt arvioidaan rungon kuntoa.

– Jos runko on käyttökelpoinen, halli on pystyssä aikaisintaan kolmen kuukauden kuluttua. Jos taas runko pitää purkaa ja rakentaa kokonaan uusi halli, menee puoli vuotta ennen kuin toiminta voi jatkua normaalisti, arvioi Purkupiha Oy:n kierrätysyksikön johtaja Kimmo Rinne.

– Pystymme tällä hetkellä vastaanottamaan ainoastaan betonia. Metallin ja puun vastaanotto pyritään aloittamaan elokuun alussa. Sen sijaan rakennus- ja purkujätteen sekä pakkaus- ja energiajätteen vastaanotto on mahdollista vasta, kun halli on käytössä.

Kierrätyspolttoainevarastosta alkaneen palon syttymissyytä selvitetään edelleen.

– Todennäköisesti prosessissa on ollut joku häiriö tai ylikuumeneminen, joka on aiheuttanut tulipalon. Koneet menivät palossa niin huonoon kuntoon, että tarkan syttymissyyn selvittäminen voi olla vaikeaa, kertoo paloinsinööri Tapio Aaltonen Päijät-Hämeen pelastuslaitokselta.

Palo aiheutti miljoonien eurojen vahingot. Henkilövahingoilta vältyttiin.