1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. henkirikokset

Tampereen henkirikos: taposta epäillyt ovat äiti ja 16-vuotias poika

Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi naisen todennäköisin syin taposta ja tapon yrityksestä epäiltynä. Poika vangittiin jo aiemmin.

16-vuotias vangittiin taposta ja tapon yrityksestä vangittuna jo maanantaina. Kuva: Marko Melto / Yle

Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi tiistaina vajaat nelikymppisen naisen todennäköisin syin epäiltynä taposta ja tapon yrityksestä.

Maanantaina Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi 16-vuotiaan pojan samoin todennäköisin syin epäiltynä taposta ja tapon yrityksestä.

Nelikymppinen mies surmattiin Tampereella viikonloppuna ja toinen nelikymppinen mies sai vakavia vammoja.

Henkirikos herätti paljon huomiota, koska sitä seurasi suuri poliisioperaatio.

Taposta epäillyt ovat äiti ja poika, mikä on harvinaista henkirikoksissa. Yle on selvittänyt tiedon eri lähteistä.

Poliisi on kertonut heidän olevan sukulaisia. Tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Jari Kinnunen sanoo, että sukulaisuussuhdetta ei voida kertoa tarkemmin toisen epäillyn alaikäisyyden takia.

Epäillyt nainen ja nuori mies olivat vieraina uhrin asunnossa. Uhrit eivät Kinnusen mukaan ole sukua epäillyille.

Epäillyt otettiin kiinni paikan päältä. Paikalla oli runsaasti poliisin yksiköitä, ja poliisioperaatio kesti aamupäivästä iltapäivään saakka.

Nuorukaiselle ei löydy Pirkanmaan käräjäoikeudesta vanhoja tuomioita. Taposta epäilty nainen on sen sijaan koeajalla, koska hän oli saanut ehdonalaisen tuomion huumausaineen käyttörikoksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja rattijuopumuksesta. Hänet on tuomittu aiemmin myös omaisuusrikoksista, mutta ei väkivaltarikoksista.

Lue lisää:

Uutta tietoa nelikymppisen miehen surmasta Tampereella – toinen taposta epäilty, vasta 16-vuotias nuorukainen vangittiin