1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. eläinten terveys

Lemmikille oma "ensiapupakkaus" mukaan kesälomalle

Eläinlääkäreiden vastaanotoilla kesä on kiireistä aikaa.

Eläinlääkäri ja klinikan johtaja Kaisu Vuori tutkii karkeakarvaista mäyräkoiraa Terttua. Kuva: Tiina Kokko / Yle

Kesällä lemmikit ovat usein mukana lomariennoissa, kuten mökillä. Usein sattuu ja tapahtuu. Kesä onkin eläinlääkäreiden vastaanotolla kiireistä aikaa.

Eläinlääkäri ja klinikan johtaja Kaisu Vuori Eläinsairaala Vethausista Hämeenlinnasta vinkkaa, että lomalle lähtiessä lemmikille kannattaa ottaa mukaan oma "ensiapupakkaus".

– Siellä voisi olla haavanpuhdistusaineita ja siteitä, jotta saa tehtyä esimerkiksi tassusiteet, jos astuu johonkin terävään. Ripulilääkkeet on myös mukava olla siellä, Vuori sanoo.

Tärkeintä on kuitenkin ottaa mukaan ja tallentaa muistiin päivystävän eläinlääkärin puhelinnumero. Sen kautta voi aina kysyä neuvoa, jos lemmikille tulee hätä.

Kuuntele alla olevasta audiosta lisää siitä, millaisissa vaivoissa koirat ja kissat kesällä eläinlääkärin puoleen kääntyvät. Audiossa myös ohjeet miten toimia, jos kyy puree koiraa.

Uudet tilat kilpailuvaltti

Hattulasta Hämeenlinnaan siirtynyt Eläinsairaala Vethausilla on riittänyt kesällä muitakin kiireitä. Muutto Hämeenlinnaan Kultakeskuksen entisiin tiloihin sekä yhdistyminen Hämeenlinnan eläinlääkäriaseman kanssa.

Evindensiaan kuuluvalla päivystävällä eläinsairaalalla on nyt ajanmukaiset tilat.

Henkilökuntaa on nelisenkymmentä. Kun Kaisu Vuorelta kysyy eläinlääkäritilanteesta, hän uskoo, että uudet tilat ovat myös kilpailuvaltti. Ne saattavat hyvinkin auttaa kilpailtaessa eläinlääkäreiden saatavuudesta.

Eläinsairaala Vethaus on yksi Evidensian kuudesta ympärivuorokautisesti toimivasta eläinsairaalasta.