Hyppää sisältöön

Kahdessa espoolaisessa päiväkodissa koronavirusaltistus – yli 20 henkilöä kotikaranteeniin

Tartunnan saaneet henkilöt ovat olleet kahden Espoossa sijaitsevan päiväkodin tiloissa kesä-heinäkuun vaihteessa.

Altistuneiden lasten vanhempiin on oltu yhteydessä. Kuvituskuva. Kuva: Petri Aaltonen / Yle

Kahdessa espoolaisessa päiväkodissa on ollut koronavirusaltistus.

Koronvirustartunta on todettu kahdella henkilöllä. He ovat olleet kahden Espoossa sijaitsevan eri päiväkodin tiloissa kesä-heinäkuun vaihteessa.

Tämän hetkisen tiedon mukaan tapauksilla ei ole yhteyttä toisiinsa. Molemmat sairastuneet on asetettu eristykseen.

Päiväkodissa olleiden lasten huoltajiin on otettu yhteyttä ja kerrottu altistuksesta. Espoon kaupungin tartuntatautiviranomainen on asettanut koronavirukselle altistuneet parikymmentä lasta ja muutaman henkilökunnan jäsenen kotikaranteeniin.

Altistuneiden lasten vanhempiin on oltu yhteydessä henkilökohtaisesti. Päiväkodin muiden, altistumattomien lasten vanhempiin on oltu yhteydessä sähköpostitse tai tekstiviestillä.

Espoon kaupunki ei kerro päiväkotien nimiä lasten yksityisyyden suojan vuoksi. Toisen päiväkodin toiminta jatkuu normaalisti, sillä muilla työntekijöillä tai lapsilla ei katsota olevan tartuntariskiä. Toinen päiväkoti on tällä hetkellä suljettu suunnitelmien mukaisesti kesäloman ajaksi.

Tapauksilla ei vaikuta olevan yhteyttä Tapiolan kahluualtaalla (siirryt toiseen palveluun) olleen henkilön todettuun koronavirustartuntaan.

Lue myös:

Uusimmat koronatiedot Uudellamaalla: Kahdessa espoolaisessa päiväkodissa koronavirusaltistus – Tallinnan-risteilyllä on todettu useita altistumisia koronavirukselle