1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kuopion Palloseura

KuPS pelaa ensimmäisen kotiottelunsa – katsomossa erityisjärjestelyitä koronatilanteen takia

Keskuskentän stadionille on kolme sisääntuloporttia ja katsojamäärää on rajoitettu noin 1900 paikkaan.

Katsomo oli täynnä vuoden 2019 syksyllä, kun jännitettiin, voittaako KuPS mestaruuden. Kuva: Sami Takkinen / Yle

Hallitseva mestari Kuopion Palloseura KuPS pelaa tänään kauden ensimmäisen kotiottelunsa, kun se kohtaa turkulaisen FC Interin.

Jalkapallokautta viivästyttänyt koronatilanne tuo muutoksia myös katsomojärjestelyihin.

Keskuskentän stadionille on kolme sisääntuloporttia ja katsojamäärää on rajoitettu noin 1900 paikkaan. Stadionalue on otettu neljään eri lohkoon, joihin kuhunkin otetaan vajaat 500 katsojaa.

– Kaikissa lohkoissa on omat palvelut, omat vessat, eikä lohkojen välillä pääse liikkumaan. Järjestysmiehiä on tavallista enemmän ohjeistamassa yleisöä, kertoo Kuopion Palloseuran toimistopäällikkö Juuso Hartikainen.

Katsomossa paikat on järjestetty turvavälien päähän toisistaan, eli vierekkäisiä paikkoja ei ole myynnissä.

– Toivomme, että yleisö tulisi ajoissa paikalle. Tilanne on uusi kaikille ja portit saattavat ruuhkautua vartti ennen peliä. Jos ihmiset tulisivat tavallista aiemmin, voisimme tasoittaa ihmisvirtaa, sanoo Hartikainen.

Yleisömäärän rajoittaminen näkyy seuran taloudessa

Myös kausikorttilaisten pitää tällä kaudella ilmoittautua.

– Suurin osa ihmisistä on tämän ymmärtänyt ja ottanut tiedon hyvin vastaan. Koska joudumme jakamaan ihmiset turvavälien päähän katsomossa, normaalit paikat eivät voi olla käytössä, toteaa Hartikainen.

Viime kaudella KuPSin yleisökeskiarvo oli noin 2800. Yleisömäärän rajoittaminen voi näkyä seuran kukkarossa.

– Kyllä se on huomattava taloudellinen lovi. Mutta tottakai mennään aina turvallisuus edellä ja noudatetaan ohjeistuksia, sanoo Hartikainen.

Rajoitukset vaikuttavat myös oluen anniskeluun. Jokaiselle asiakkaalle pitää olla tarjolla pöytäpaikka, eikä juomia saa viedä katsomon istumapaikoille. Tästä seuraa, että alkoholijuomia voidaan myydä tavallista vähemmän.

Vaikka järjestysmiehiä on hankittu lisää ja erityisjärjestelyitä tehty, seura peräänkuuluttaa yleisöltä myös omaa vastuunkantoa turvavälien noudattamisessa.

– Toivotaan, että ihmiset pitävät turvavälejä. Uskomme, että tämäkin asia onnistuu moitteetta, arvioi Hartikainen.