1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. matkustajaliikenne

Finnair kuljetti kesäkuussa 96 prosenttia vähemmän matkustajia kuin vuosi sitten

Myös merikuljetusten määrä laski. Matkustajia oli merellä vain kahdeksan prosenttia vuoden takaisesta määrästä.

Koronapandemia on pitänyt lentokoneet parkissa kentillä. Kuva: Silja Viitala / Yle

Koronapandemia näkyi kesäkuussa yhä selvästi lentoyhtiö Finnairin liikenneluvuissa. Finnair kuljetti kesäkuussa 96 prosenttia vähemmän matkustajia kuin viime vuonna vastaavalla ajanjaksolla. Finnair kuljetti kesäkuussa yhteensä 55 200 matkustajaa.

Matkustajamäärä kuitenkin yli kaksinkertaistui toukokuusta.

Pandemiasta aiheutuneet huomattavat kapasiteettivähennykset heikensivät yhä kaikkia matkustajaliitännäisiä liikennelukuja merkittävästi, mikä näkyi erityisesti Aasian ja Pohjois-Amerikan lennoissa. Aasiaan ei lennetty yhtään reittiliikennettä kesäkuussa, ja Pohjois-Amerikkaankin lennettiin vain yksi reittilento.

Finavia kertoo, että Helsinki–Vantaan lentoaseman matkustajamäärät vähenivät kesäkuussa 96 prosentilla viimevuotisesta. Alkuvuonna kokonaisuudessaan matkustajamäärä on Helsinki–Vantaalla vähentynyt 62,4 prosentilla viime vuoden vastaavasta ajanjaksosta

Myös merillä matkustaminen väheni

Merikuljetukset laskivat edellisen vuoden toukokuuhun verrattuna viisi prosenttia. Ulkomaan merikuljetusten kokonaismäärä oli toukokuussa yhteensä 8,5 miljoonaa tonnia, kertoo Tilastokeskus.

Vienti laski 14 prosenttia ja oli 4,3 miljoonaa tonnia. Tuonti kasvoi 6 prosenttia ja oli yhteensä 4,2 miljoonaa tonnia.

Matkustajaliikenteessä kuljetettiin toukokuussa 134 633 ihmistä. Suomen ja Viron välillä matkusti 100 843 henkilöä ja Suomen ja Ruotsin välillä 29 949 henkilöä. Suomen ja Saksan välillä kuljetettiin 3 831 matkustajaa. Matkustajia oli vain kahdeksan prosenttia viime vuoden matkustajamäärästä.