1. yle.fi
  2. Uutiset

Rovaniemellä uusi koronatartunta – tartunnan lähde ei ole tiedossa

Tähän asti Lapin sairaanhoitopiirissä on selvitetty joka tartunnan lähde, tosin yhdessä tapauksessa ei täysin varmasti.

koronavirus
Suojavarustukseen pukeutunut hoitaja ottaa näytettä koronaepäillyltä potilaalta.
Tähän asti Lapin sairaanhoitopiirissä on pystytty selvittämään jokaisen koronatapauksen tartunnan lähde. Arkistokuva Turun yliopistollisesta keskussairaalasta.Roni Lehti / Lehtikuva

Lapin sairaanhoitopiirin alueella on todettu yksi uusi koronatartuntatapaus. Tartunnan on saanut rovaniemeläinen henkilö, ja altistuneita on tämänhetkisen tiedon mukaan 14.

Altistuneet henkilöt ovat tartunnan saaneen henkilön työyhteisöä sekä työkavereiden lähipiiriä. Heistä on testattu ne, joilla on ollut koronatartunnalle tyypillisiä oireita. Ensimmäisten testitulosten odotetaan tulevan tiistai-iltana.

Tartunnan lähde on epäselvä. Tähän asti Lapin sairaanhoitopiirissä on pystytty selvittämään jokaisen koronatapauksen tartunnan lähde, tosin yhdessä tapauksessa Kittilässä asia ei selvinnyt täysin varmasti.

Sairaanhoitopiirin alueella on nyt varmistettu 98 koronatartuntatapausta, joista 18 on ollut ulkopaikkakuntalaisilla. Valtaosa sairastuneista on jo parantunut koronasta.

Lue lisää

Koronakesän ilmiö: ravintoloiden sulkeuduttua ihmiset kokoontuvat kosteisiin illanviettoihin rannoille ja puistoihin – järjestyshäiriöt työllistävät poliisia

Enontekiön kunnanjohtaja: Koronatilanne on hallinnassa uusista tartunnoista huolimatta

Pohjoismaiden rajaseutujen asukkaat ovat kokeneet koronakevään turhauttavana

Lapissa panostetaan koronavalistukseen – kunnat ja THL aloittavat omat kampanjansa

Lue seuraavaksi