Brasilian presidentillä Jair Bolsonarolla todettu koronavirus – kutsui aiemmin virusta pikku flunssaksi, jatkoi vähättelyä tartunnan jälkeen

Presidentti on toistuvasti vähätellyt koronaviruksen uhkaa.

koronavirus
Presidentti Jair Bolsonaro lehditötilaisuudessa maaliskuussa 2020.
Presidentti Jair Bolsonaro on uhmannut useita kertoja viruksen leviämiseksi asetettuja alueellisia rajoituksia. Kuva on otettu maaliskuussa.Joedson Alves / EPA

Koronaviruksen aiheuttamaa uhkaa jatkuvasti vähätelleellä Brasilian presidentilla Jair Bolsonarolla on koronavirus.

Bolsonaro ilmoitti aiemmin saaneensa virukseen viittaavia oireita. Tiistaina tehdyn testin perusteella hänellä on tartunta. Bolsonaro kertoi tartunnastaan toimittajille pääkaupungissa Brasíliassa.

– Voin hyvin, normaalisti. Tekisi mieleni jopa tehdä pieni kävelykierros, mutta lääkärin suosituksesta en voi, Bolsonaro sanoi maski kasvoillaan.

Hän sanoo saaneensa oireita sunnuntaina ja ottaneensa hydroksiklorokiinia. Bolsonaro on aimminkin vannonut vanhana malarialääkkeenä tunnetun lääkkeen nimiin, vaikka asiantuntijat ovat varoitelleet sen sivuvaikutuksista.

Bolsonaro on koko koronaviruspandemian ajan haastanut osavaltiotasolla Brasiliassa tehtyjä toimia koronavirustartuntojen rajoittamiseksi.

Bolsonaro poseeraa kannattajiensa kanssa.
Bolsonaro kannattajansa kuvattavana 16. kesäkuuta.Joedson Alves / EPA

Hän on esimerkiksi järjestänyt kannattajilleen suuria joukkokokoontumisia, joissa hän on kätellyt ja halaillut ihmisiä. Oikeistopopulisti Bolsonaro on aiemmin kutsunut koronavirusta pikku flunssaksi.

65-vuotias Bolsonaro jatkoi samalla linjalla myös oman tartuntansa varmistumisen jälkeen.

– Virus on kuin vesisade, joka kastelee suurimman osan ihmisistä. Elämä jatkuu. Brasilian talous on saatava taas vauhtiin, presidentti tokaisi toimittajille tiistaina.

Ei ole tiedossa, missä ja milloin presidentti on tartuntansa saanut. Viime viikonloppuna hän vietti aikaansa muun muassa Yhdysvaltain Brasilian-suurlähettilään Todd Chapmanin seurassa. Tämä on ilmoittanut käyvänsä virustestissä.

Brasiliassa on todettu yli 1,6 miljoonaa koronavirustartuntaa ja noin 65 000 virukseen liittyvää kuolemantapausta.

Lisää aiheesta:

Brasilialaiset sohvaprotestoivat Instagramissa ja pelkäävät presidenttiään – "Elämme elokuvassa, mutta en tiedä onko tämä kauhu- vai tieteisleffa"

Brasilia ohitti Britannian koronaviruksen kuolinluvuissa – kuolleita yli 41 000

Brasiliassa puhutaan jo historiallisesta tragediasta – Korona leviää nyt Amazonin alkuperäiskansojen parissa

Brasilian korkein oikeus määräsi terveysministeriön palauttamaan koronatilastoinnin ennalleen kohun jälkeen

Koronaviruksen yhä pahemmin koettelema Brasilia alkoi piilotella tilastoja – kaikki vanhat luvut katosivat yllättäen ministeriön sivuilta

Lähteet: AP, AFP, Reuters

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus