1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä

Kainuun sotejohtajan epäluottamus jälleen puntarissa

Juhannuksen alla pieleen menivät esitykset ja muotoseikat, lopputuloskaan ei olisi riittänyt Ahopellon erottamiseen.

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä
Maire Ahopelto Kainuun yhtymävaltuuston kokouksessa
Juhannuksen alla olleessa kokouksessa käsiteltiin viimeksi Maire Ahopellon luottamusta. Arkistokuva.Timo Sihvonen / Yle

Kainuun sotesopaksikin sanottu kiista johdon luottamuksesta on tänään keskiviikkona jälleen käsittelyssä. Tilanne on elänyt viime lokakuusta asti.

Soten yhtymävaltuusto kokoontuu kymmenestä alkaen Kajaanissa päättämään muun muassa johtaja Maire Ahopellon luottamuksesta. Edellinen kokous juhannuksen alla päättyi äänestykseen.

Lopulta kokous keskeytettiin, kun ei ollut tietoa, mitä äänestystulos tarkoittaa. Yle selvitti seuraavana päivänä, että tulos olisi joka tapauksessa jäänyt yhden äänen päähän erottamisesta.

Tulevaa kokousta varten yhtymävaltuusto on pyytänyt Kuntaliiton ohjeistusta muotoseikkojen ja muiden ohjeistusten kautta asian eteenpäin viemiseksi. Myös Ahopellon luottamuksen tarkastelua varten asetettua tilapäistä valiokuntaa on ohjeistettu, että asiat menisivät tänään kaikkien pykälien mukaan.

Kuntaliiton mukaan valiokunta voi kokoontua kesken kokouksen. Valiokuntaa on suositeltu keskustelemaan asiasta jo ennen tätä päivää.

Valiokunnan varapuheenjohtaja Veijo Holappa kertoi eilen Ylelle, että luultavasti kokouksen aikana valiokunnan jäsenten kesken käydään neuvonpito, ja yhteisestä kannasta tehdään esitys.

Holappa sanoo, että tänään on tarkoitus saada valiokunnan esitys valtuuston kokoukseen.

– Valiokunta voi myös äänestää. Voittanut kanta tulee ehdotukseksi valtuustolle, ja se on sitten valtuuston asia tehdä yhteinen päätös asiasta, Holappa kertoo.

Jos kokouksessa äänestetään, pitää ennen äänestystä kertoa kuinka monta ääntä tarvitaan Ahopellon erottamiseen.

Seuraamme tilannetta hetki hetkeltä Kainuun alueuutisissa ja radiolähetyksessä, verkkojutussa (siirryt toiseen palveluun) sekä suorana videona kokouspaikalta Yle Areenassa.

Lue myös: Pattitilanne Kainuussa: sote-pomosta on haluttu eroon kohta vuosi, mutta päättäjät eivät vielä ole onnistuneet laillisten potkujen antamisessa

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme (siirryt toiseen palveluun)

sähköpostiisi.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi