Anttolan uudessa kylätalossa saa pyykitkin puhtaaksi – kylällä ei ole aiemmin ollut yhteistä kokoontumistilaa

Uudet tilat löytyivät vanhasta pankkisalista.

Anttolan kylätalon koordinaattori Taina Korhonen ja asukasyhdistyksen puheenjohtaja Jarmo Vuorinen. Kuva: Sari Ursin / Yle

Mikkelin Anttolaan avautuva kylätalo on kyläläisten kokoontumispaikka mutta myös mökkiläisten palvelupiste. Mökkiläisille ja veneilijöille on esimerkiksi järjestetty pyykinhuoltomahdollisuus. Kylätalon nimi on Nuotta 5200, erikoinen nimi löytyi nimikilpailun kautta.

– Tämä on merkittävä asia, Anttolassa ei ole ollut yhteistä kokoontumistilaa kyläläisille aiemmin, kertoo Anttolan asukasyhdistyksen puheenjohtaja on Jarmo Vuorinen.

Tiloja ehdittiin kartoittaa pitkään, kunnes vanhat pankin tilat avautuivat vuokrattavaksi. Hulppean kokoisessa vanhassa pankkisalissa on tilaa noin 300 neliötä.

Kylätalon ideana on palvella nimensä mukaisesti kaikkia kyläläisiä niin yksityisiä henkilöitä kuin yhdistyksiäkin. Vain aatteellinen toiminta on rajattu pois. Paikkaa voi vuokrata esimerkiksi perhejuhlia varten. Tarkoituksena on myös järjestää talossa erilaisia näyttelyitä ja kirpputoria.

Yhden huoneen on jo vuokrannut Mikkelissä toimiva Porukalla -hanke, joka käyttää tilaa ruokakassien jakelupisteenä apua tarvitseville.

Virallisia kylätalon avajaisia vietetään torstaina 9. heinäkuuta.