1. yle.fi
  2. Uutiset

Säkylän terveyskeskukseen perätään työrauhaa – lautakunnan puheenjohtaja torjuu ylilääkäriin kohdistuneet syytökset

Sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Satu Tietarin mielestä kohusta huolimatta terveyskeskuksen asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä sen palveluihin.

Säkylä
Kanyylin
Terveyskeskuksen työilmapiiriselvityksestä on tehty Säkylässä erilaisia tulkintoja. Kuvituskuva.Karoliina Simoinen / Yle

Kuohunta Säkylän terveyskeskuksen työilmapiiristä jatkuu.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Satu Tietari ( kesk. ) haluaa palauttaa työrauhan Säkylän terveyskeskuksen ympärille.

Taustalla ovat erilaiset tulkinnat terveyskeskuksessa keväällä tehdystä ilmapiiriselvityksestä. Viime viikolla valtuuston puheenjohtaja Veli-Pekka Suni ( kesk. ) ilmoitti eroavansa, koska hänen mielestään terveyskeskus on kriisissä huonon johtamisen vuoksi.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Tietari torjuu ylilääkäriin kohdistuneet syytökset ja muistuttaa, että työilmapiiriselvityksen perusteella asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä terveyskeskuksen palveluihin.

– Mielestäni tämä osoittaa sen, että tässä on ehkä jotain muuta taustalla kuin että meillä olisi jotenkin epäonnistunut ylilääkäri. Hän ei todellakaan sitä ole. Tässä on oltu tekemässä oikeusmurhaa. Asia on aivan käsittämätön. En edes ymmärrä, että tämmöistä voi olla meidän demokraattisessa yhteiskunnassamme.

Säkylässä on ollut kuitenkin vaikeuksia saada henkilökuntaa terveyskeskukseen?

– No, tällä hetkellä varmaan kyllä on. Tällaisten rintamalinjojen jakamisen jälkeen, kun luottamushenkilöt on saatu toinen toisiaan vastaan, on selvää, että tämä pilaa myös kunnan mainetta, sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Tietari sanoo.

Lue seuraavaksi