Kuopion entinen kaupunginvaltuutettu on syytettynä huumekaupasta – epäillään pyrkineen myymään isoja määriä amfetamiinia Savossa

Syytetty ilmoitti eroavansa luottamustehtävistä vuodenvaihteessa. Rikosten epäillään alkaneen jo syksyllä.

huumeet
Poliisiauto hälytysvalot päällä
Poliisi käytti rikosten selvittämiseen muun muassa televalvontaa.Matias Väänänen / Yle

Kuopion entinen kaupunginvaltuutettu Keijo Laukkanen on syytettynä huumekaupasta. Kristillisdemokraattien kunnallispoliitikkoa syytetään törkeästä huumausainerikoksesta ja ampuma-aserikoksesta.

Syyttäjän mukaan Laukkasella oli hallussaan kolme kiloa amfetamiinia, jotka hän pyrki myymään ja saamaan merkittävän voiton itselleen.

Tarkoitus oli myydä huumeet Savossa. Haastehakemuksen mukaan Laukkanen olisi pystynyt myymään yli 14 400 käyttöannosta. Katukaupassa huumeiden arvo olisi ollut arviolta yli 150 000 euroa.

Lisäksi Laukkasella oli hallussaan kannabista ja luvaton starttipistooli ja haulikon panoksia. Riidatonta on, että Laukkanen on pitänyt huumeita hallussaan. Rikokset tapahtuivat viime syksyn ja kevättalven välillä.

Laukkanen ilmoitti eroavansa luottamustehtävistä vuodenvaihteessa. Hän on toiminut myös päihdetyössä ohjaajana. Keijo Laukkanen on edelleen jäsenenä Päihdepalvelusäätiön hallintoneuvostossa (siirryt toiseen palveluun).

Samassa vyyhdissä on Laukkasen lisäksi seitsemän muuta syytettyä.

8.7.2020. Lisätty tieto, että Laukkanen on Päihdepalvelusäätiön verkkosivujen mukaan edelleen sen hallintoneuvoston jäsen.

Lue lisää:

Kristillisdemokraattien valtuustoryhmä ei tiennyt kaupunginvaltuutettunsa huumerikosepäilyistä