Lapissa toinen koronatapaus tällä viikolla – tartunnan lähde on yhä epäselvä

Lapin sairaanhoitopiiri testaa tartunnan saaneiden lähipiiristä kymmeniä ihmisiä tartuntalähteen selvittämiseksi.

koronavirus
Näytteenotto välineitä Mehiläisen drive in koronatestauspaikalla.
Lapissa on todettu jo toinen koronavirustartunta tällä viikolla. Ensimmäinen koronatartunta löytyi tiistaina, ja keskiviikkona osoittautui positiiviseksi hänen lähipiiriin kuuluvan henkilön testi.Mårten Lampén / Yle

Lapissa on todettu jo toinen koronavirustartunta tällä viikolla. Ensimmäinen koronatartunta löytyi rovaniemeläiseltä henkilöltä tiistaina, ja keskiviikkona osoittautui positiiviseksi hänen lähipiiriinsä kuuluvan henkilön testi.

Lapin keskussairaalan infektioylilääkäri Markku Broas sanoo, että koronatesti otettiin neljältä sellaiselta henkilöltä, jotka kuuluvat tiistaina todetun tartunnan kantajan lähipiiriin ja joilla oli koronalle tyypillisiä oireita. Niistä siis yksi on osoittautunut positiiviseksi.

Broaksen mukaan tartunnan lähde ei ole vielä selvinnyt.

Sairaanhoitopiiri aikoo seuraavaksi testata kaikki ihmiset, jotka ovat tiistaina todetun koronatartunnan saaneen henkilön lähipiirissä, yhteensä kymmeniä ihmisiä. He kuuluvat tartunnan saaneen henkilön työyhteisöön sekä yhteen vapaa-ajan ryhmään.

Broas uskoo uusien testien tulosten selviävän perjantaiaamuun mennessä. Broas toivoo tartunnan lähteen selviävän, jotta tartuntaketju saataisiin katkaistuksi.

Rovaniemellä uusi koronatartunta – tartunnan lähde ei ole tiedossa

Ruotsin Norrbottenissa uusien koronatartuntojen määrä on selkeästi laskussa – infektiolääkäri: "Vaara ei suinkaan ole ohitse"

Länsi-Pohjassa ei uusia koronatartuntoja kesäkuun jälkeen

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus