Seinäjoen Vauhtiajot toteutetaan kolmepäiväisenä ja erikoisjärjestelyin

Tapahtumakaupungin ainoa iso kesätapahtuma on tänä vuonna Vauhtiajot, jotka järjestetään elokuun toisena viikonloppuna.

Happoradio Vauhtiajojen lavalla 2019. Kuva: Anne Elhaimer / Yle

Vauhtiajot järjestetään tänä vuonna kolmepäiväisenä, rajatulla kapasiteetilla ja tarkoin turvallisuustoimin. Kun lähes kaikki muut Seinäjoen kesätapahtumat peruuntuivat tai siirtyivät ensi vuodelle, Vauhtiajojen putki ei katkea. Tapahtuma järjestetään jo 17. kerran.

Tapahtuman promoottori Kalle Keskinen on helpottunut siitä, että Vauhtiajot saadaan järjestettyä.

– Vauhtiajot on itselleni kuin oma poika, ja tästä tapahtumasta alkoi koko urani viihdeteollisuudessa. On siis erityinen ilo päästä sanomaan, että Vauhtiajot voidaan järjestää, tämä kesä kun on ollut ymmärrettävästi kaikille tapahtumajärjestäjille haasteellinen, Keskinen toteaa.

Tapahtuma järjestetään erikoisrajoitusten vuoksi Lakeudenpuistossa, jossa rajoitusten asettamat turvallisuustekijät pystytään järjestäjien mukaan toteuttamaan paremmin. Tapahtuman kapasiteetti on puolitettu, joten päiväkohtainen kävijämäärä rajautuu 5000:een.

– Meillä on aika vahva usko siihen, että tapahtuma tullaan myymään ennakkoon jo loppuun tällä kapasiteetilla, Keskinen arvelee.

Jokainen festivaalivieras saa saapuessaan halutessaan hengityssuojan, ja tapahtuma-alueen uudet kartat ja suunnitelmat on tehty THL:n sekä STM:n ohjeistusten mukaan. Myös aluehallintovirasto on ne tarkistanut ja kommentoinut. Myös käsidesipisteitä tulee eri puolille.