Ase laukesi helsinkiläisessä karaokebaarissa vahingossa, luoti osui viisikymppistä miestä reiteen – poliisi: ampuja oli näpelöinyt asetta housuntaskussaan

Poliisin mukaan laukaus tuli uhrille yllättäen, eikä hänellä ja epäillyllä tiedetä olleen kanssakäymistä ennen tai jälkeen tapahtuneen.

ampumavälikohtaukset
Poliisiauto pysäköitynä ravintola Pataässän edustalla.
Ravintola Pataässä sijaitsee Helsingin Kruunuhaassa Snellmanninkadulla.Vesa Moilanen / Lehtikuva

Luoti osui keskiviikkoiltana helsinkiläisessä karaokeravintolassa ammuttua uhria reiteen, kertoo poliisi. Uhri on vuonna 1970 syntynyt mies.

Poliisin mukaan kyse oli vahingonlaukauksesta.

Uhri toimitettiin sairaalahoitoon, jossa hän on yhä. Poliisin mukaan välitöntä hengenvaaraa ei ole.

Poliisi otti kiinni Pataässä-karaokeravintolasta ja sen lähistöltä neljä samaan seurueeseen kuulunutta miestä. Heitä epäillään törkeästä pahoinpitelystä.

Epäillyt ovat syntyneet vuosina 1994–2001. Ampumisessa käytetty ase on poliisin hallussa.

‒ Esitutkinnassa on selvinnyt, että kyseessä on ollut ilmeinen vahingonlaukaus. Luvatonta, ladattua, pienikaliiberista asetta mukana ravintolassa oli kantanut vuonna 1994 syntynyt mies, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Kanth Helsingin poliisilaitoksen tiedotteessa.

Kanthin mukaan mies oli näpelöinyt housuntaskussa ollut asetta, ja näin saanut sen laukeamaan, jolloin luoti oli osunut lähellä istunutta miestä reiteen.

Tapahtuma tuli uhrille yllättäen: uhrilla ja epäillyllä ei tiedetä olleen mitään kanssakäymistä ennen tai jälkeen tapahtuman. Vahingonlaukauksen jälkeen epäilty poistui ravintolasta poliisin mukaan vaivihkaa ja piilotti aseen lähialueelle.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä vammantuottamuksena, ampuma-aserikoksena ja vaaran aiheuttamisena. Tapahtuma-aikaan karaokeravintolassa oli joitakin kymmeniä asiakkaita.

Kaikki kiinniotetut on vapautettu kuulustelujen jälkeen. Poliisin mukaan aseen alkuperän selvittely on vielä kesken.

Korjattu otsikko klo 13.32: uhri on viisikymppinen, ei nelikymppinen.

Aiheesta aiemmin:

Helsinkiläisessä karaokeravintolassa ammuttiin – yksi loukkaantui