1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Koronatilanne jatkuu Suomessa rauhallisena – 16 sairaanhoitopiirissä ei yhtään tapausta kahdessa viikossa

Viimeisen seurantaviikon aikana koko maassa tartuntatautirekisteriin ilmoitettiin 39 uutta tapausta

Nainen opiskeli etänä hiljaisessa Sinebrychoffin puistossa Helsingissä 6. toukokuuta 2020 Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Koronatilanne on Suomessa yhä rauhallinen, kertovat Sosiaali- ja terveysministeriö ja THL viikottaisessa katsauksessaan.

Tilanne on rauhallinen kaikissa sairaanhoitopiireissä. Kuudessatoista sairaanhoitopiirissä ei ole todettu lainkaan uusia tapauksia viimeisimmän, vajaan kahden viikon, seurantajakson aikana.

Viimeisen seurantaviikon aikana koko maassa tartuntatautirekisteriin ilmoitettiin 39 uutta tapausta. Tapausten määrä on laskenut hieman kahteen edelliseen viikkoon verrattuna.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä yhteensä 19 potilasta, joista kaksi on tehohoidossa. Sairaalahoidossa olevien potilaiden määrä on laskenut selvästi huhti- ja toukokuulta, mutta tasaantunut viime viikkojen aikana. Ministeriö ja THL ennustavatkin, että tulevalla viikolla uusia sairaala- ja tehohoitojaksoja on hieman enemmän kuin aiemmin ennustettiin.

Koronaviruksen aiheuttamasta taudista parantuneita arvioidaan Suomessa olevan nyt noin 6 800, eli yli 90 prosenttia todetuista tartuntatapauksista.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Viruksen tartuttavuusluku on arvion mukaan 90 %:n todennäköisyydellä nyt välillä 0,80-1,25. Luku on noussut hieman edellisiin viikkoihin verrattuna. HUS-alueen tietoihin kuitenkin kirjautunut todellisuutta enemmän sairaalahoidossa olevia, mikä on osaltaan saattanut vaikuttaa tartuttavuusluvun kasvuun, ministeriö arvioi tiedotteessaan.

Raportoidut tapausmäärät ovat kuitenkin edelleen vähäisiä ja epidemia on tasaantunut nykyiselle alhaiselle tasolle.

Viikon aikana koronatestejä on tehty enemmän kuin kahdella edellisellä viikolla. Uusien tautitapausten osuus testatuista näytteistä on samalla laskenut hieman. Laboratorioiden testauskapasiteetti on tällä hetkellä yli 13 000 näytettä päivässä.

Lue lisää:

Uusimmat tiedot koronaviruksesta

Matkailuala kiittelee hallitusta matkustusrajoitusten höllentämisestä – Espanjan ja Ruotsin avautumista toivotaan mahdollisimman pian

Matkustaminen helpottuu muun muassa useisiin EU-maihin ja Kiinaan

Näin näyttelijä ja levyseppähitsaaja sopeutuivat koronan tuomiin lomautuksiin – professori: "Alkusyksy on kohtalonhetki"

Hoitokotien koronakuolemat kuohuttavat Ruotsia – vanhusten hoidon asiantuntija: "Tilanne on poikkeuksellinen"

Intiassa rikkaat varustavat kotinsa ja naapurustonsa sairaalalaitteilla koronan varalta – köyhät jonottavat hoitoa päiväkausia helteessä