Hiljaiset viikot jatkuvat vielä maakuntalentokentillä matkustusrajoitusten purusta huolimatta

Vaasan lentokentältä lennetään heinäkuussa Helsinkiin kerran päivässä. Matkustusrajoitusten purkaminen ei vielä näy Vaasassa.

lentoliikenne
Vasa flygplats.
Vaasasta lennetään tällä hetkellä ainoastaan Helsinkiin ja takaisin. Yle/Antti Kuusiniemi

Lentoliikenne on edelleen hyvin vähäistä Vaasassa, kuten myös suurimmalla osalla maan lentokentistä. Heinäkuun alussa aukesi Helsingin reitti, joten Vaasasta lennetään heinäkuussa ainoastaan Helsinkiin ja takaisin. Finnair lentää väliä kerran päivässä joka päivä.

Lentoaseman päällikkö Petri Lampi toteaa, että vielä ei ole minkäänlaista aavistusta, miten liikenne lähtee palautumaan. Esimerkiksi Tukholman lennot saattavat olla pois pelistä vielä pitkään. Suorat lomalennot alkavat aikaisintaan syyskuussa, kirjoittaa puolestaan Ilkka-Pohjalainen (siirryt toiseen palveluun).

Viime viikolla purettiin matkustusrajoituksia moneen maahan ja ne astuvat voimaan tänään maanantaina. Se ei kuitenkaan vielä Vaasassa näy.

Finavian alueellisista lentoasemista suurin osa meni kiinni maaliskuun 19. päivästä lähtien. Huhti-, touko- ja kesäkuuksi tuli täysi pysähdys.

Matkustajien määrä on vähentynyt Vaasan lentokentällä tänä vuonna 65 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Lue lisää:Matkailu avataan 28 maahan ja ravintolat saavat olla auki kellon ympäri – katso, mitkä rajoitukset muuttuvat maanantaina

Suomi jatkaa rajaliikenteen rajoitusten purkamista – näihin maihin rajat aukeavat 13.7. alkaen