1. yle.fi
  2. Uutiset

Rovaniemen uudet koronatapaukset johtivat karanteeneihin Poropolun päiväkodissa ja Puolustusvoimissa

Alkuviikosta ilmi tulleille koronatartunnoille on altistunut muun muassa Poropolun päiväkodin työntekijöitä ja lapsia.

Rovaniemi
Lapsia leikkimässä päiväkodissa.
Arkistokuva. Lapsia leikkimässä päiväkodissa.Marko Väänänen / Yle

Rovaniemellä todettiin viikon alkupuolella kaksi koronatartuntaa. Tartunnat todettiin henkilöillä, jotka työskentelevät Poropolun päiväkodissa ja Puolustusvoimissa.

Infektioylilääkäri Markku Broas kertoo, että tartunnoille on altistunut ainakin 67 ihmistä päiväkodissa ja Puolustusvoimissa sekä yhdessä vapaa-ajan ryhmässä. Broaksen mukaan kaikki altistuneet selvitetään ja asetetaan karanteeniin.

Rovaniemen kaupunki on ilmoittanut, että vanhemmat voivat halutessaan olla tuomatta lapsiaan Poropolulle hoitoon. Rovaniemen kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio sanoo, että perjantaina paikalla ei ole enää koronavirukselle altistuneita henkilöitä.

Myös Markku Broas sanoo, että päiväkodin tilojen käyttäminen on turvallista, sillä tartunnalle altistuneet asetataan karanteeniin ja tilat puhdistetaan.

Tartuntojen lähde on edelleen epäselvä. Altistuneita testataan torstaina, jotta saataisiin selville mahdollinen lähde ja voitaisiin katkaista tartuntaketju.

Lapissa toinen koronatapaus tällä viikolla – tartunnan lähde on yhä epäselvä

Ruotsin Norrbottenissa uusien koronatartuntojen määrä on selkeästi laskussa – infektiolääkäri: "Vaara ei suinkaan ole ohitse"

Rovaniemellä uusi koronatartunta – tartunnan lähde ei ole tiedossa

Lue seuraavaksi