Business Finlandin toimintaan muutoksia – yrityksille tilapäistä kehityslainaa, myös vaikeuksissa olevia toimijoita voidaan auttaa

Vaikka yritys ei voisi normaalisti saada kehitysrahoitusta, voidaan sitä tukea koronaepidemian aiheuttaman vahingon takia.

Business Finland
myymälä suljettu lappu ovessa
Tilapäistä lainaa voivat hakea kansainvälisillä tai kotimarkkinoilla toimivat yritykset sekä säätiöt ja yhdistykset.Marja Väänänen / Yle

Hallitus on hyväksynyt tänään muutoksen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan rahoitusta koskevaan asetukseen. Muutos tarkoittaa kahta asiaa.

Ensinnäkin se mahdollistaa kehitysrahoituksen myöntämisen kansainvälisillä tai kotimarkkinoille toimiville yrityksille. Myös säätiöt ja yhdistykset voivat saada tukea. Tuki mahdollistetaan EU-komission hyväksymän väliaikaisen tukiohjelman nojalla.

Rahoitusta voidaan myöntää vuoden loppuun asti.

Toiseksi, Business Finland voi myöntää väliaikaisesti kyseistä rahoitusta yrityksille, jotka eivät koronaepidemian aiheuttamien taloudellisten vaikeuksien vuoksi voisi normaalioloissa saada kehitysrahoitusta.

Tätä rahoitusta voidaan hakea ensi vuoden kesäkuun loppuun saakka.

Yhdelle yritykselle voidaan myöntää tukea enintään 800 000 euroa. Kokonaissummaan lasketaan mukaan aiemmin mahdollisesti maksettu kustannustuki.