Trumpin entinen lakimies joutui kotiarestista takaisin vankilaan – Ei suostunut noudattamaan vaikenemismääräystä

Michael Cohen kärsii noin kolmen vuoden vankeusrangaistusta veronkierrosta, valehtelusta kongressin kuulemisessa sekä vaitiolorahan järjestämisestä.

Michael D. Cohen
Trumpin ex-asianajaja Michael Cohen poistui senaatin turvallisuuskomitean kuulemisesta 26. helmikuuta.
Michael Cohen joutui takaisin vankilaan, koska ei suostunut vaikenemaan. Kuva helmikuulta 2019, kun Cohen poistui senaatin turvallisuuskomitean kuulemisesta.Jim Lo Scalzo / EPA

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin entinen lakimies Michael Cohen on joutunut takaisin vankilaan oltuaan kotiarestissa toukokuusta asti, kertoo uutistoimisto Reuters.

Cohen päästettiin vankilasta kotiarestiin koronaviruksen aiheuttaman terveysriskin vuoksi. Hän joutui takaisin vankilaan, koska hän ei ole suostunut noudattamaan oikeuden langettamaa vaikenemismääräystä. Englanninkielinen termi gag order, suomeksi suukapulamääräys kielsi Cohenia pitämästä yhteyttä uutisorganisaatioihin, televisioon, elokuva- tai kirjanjulkaisijoihin ja kielsi häneltä myös sosiaalisen median julkaisut.

Cohen kirjoitti Twitterissä heinäkuun toinen päivä, että hän oli saamassa päätökseen kirjan tekoa, joka olisi tarkoitus julkaista syyskuussa. Toukokuussa hän twiittasi, että "on niin paljon, mitä haluan sanoa, ja aion sanoa. Mutta nyt ei ole sen aika. Pian." Cohen on ollut aktiivinen Twitterissä koko kotiarestinsa ajan.

Cohen tuomittiin joulukuussa 2018 veronkierrosta, valehtelusta kongressin kuulemisessa sekä vaitiolorahan järjestämisestä noin kolmen vuoden vankeustuomioon. Hän on myöntänyt maksaneensa hiljaisiksi aikuisviihdetähdet Stormy Danielsin ja Karen McDougalin, jotta nämä eivät kertoisi julkisuuteen väitetyistä seksisuhteistaan Trumpin kanssa.

Cohenin vankeusrangaistus alkoi liittovaltion vankilassa New Yorkin osavaltion Otisvillessä vuoden 2019 toukokuussa. Hänen tuomionsa on määrä päättyä aikaisintaan marraskuussa 2021.

Lue myös:

Uusia ystäviä, painonpudotusta ja lakineuvontaa – Tällaista on Trumpin ex-asianajajan elämä kaltereiden takana(10.6.19)