1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Salo

Salon sairaalan murhaepäilyn tutkinta venynee ainakin syksyyn – epäillyt ovat työvuorossa ollutta henkilökuntaa

Poliisi ei avaa tarkemmin sitä, miksi vuonna 2017 alkanut kuolemansyyntutkinta tuli julkisuuteen Helsingin Sanomien kautta murhatutkintana nyt vuosia myöhemmin.

Poliisi aloitti kuolemansyyn tutkinnan toukokuussa 2017. Rikosilmoitus epäillystä henkirikoksesta kirjattiin vuonna 2018. Kuvituskuva. Kuva: Timo Nykyri / Yle

Salon sairaalassa tapahtuneen epäillyn henkirikoksen tutkinta kestää todennäköisesti ainakin pitkälle syksyyn lomakauden vuoksi. Tutkinnanjohtajan sijainen, rikoskomisario Veli-Matti Soikkeli kertoo että tapaus vaatii useiden erikoisalojen tutkijoiden työpanosta.

– Emme vaihda tutkijoita, vaan tutkinnat pysyvät niillä tutkijoilla, jotka ovat tapauksen kanssa jo työskennelleet, Soikkeli toteaa.

Salon sairaalassa kuolleen naisen kuolemansyyntutkinta muuttui murhatutkinnaksi, kun ruumiinavauksessa löydettiin selittämättömiä lääkejäämiä.

Epäillyt työvuorossa olleita

Soikkelin mukaan epäiltynä olevat henkilöt ovat uhrin kuolinhetkellä sairaalassa työvuorossa olleita henkilöitä.

– Rikoksesta epäillyn asemassa on kuultu henkilöitä, jotka ovat olleet työvuorossa sairaalassa silloin kun uhrin kuolema tapahtui. Ainakaan tässä vaiheessa kenenkään asemaa ei voida myöskään muuttaa, Soikkeli kertoo.

Uusia kuulemisia joudutaan Soikkelin mukaan vielä tekemään.

Aikaisemmin sairaalajohtaja Petri Virolainen kertoi STT:lle, että henkilöstön suhteen ei ole nyt tiedossa mitään sellaista minkä takia pitäisi ryhtyä toimiin.

Poliisi ei avaa tarkemmin sitä, miksi vuonna 2017 kuolenmansyyntutkintana alkanut, ja 2018 henkirikoksen tutkinnaksi muuttunut tapaus on tutkinnassa edelleen. Soikkelin mukaan kyse on tutkintataktiikasta, jota ei avata julkisuuteen.

– Asian kanssa ei ole tahallaan vitkuteltu, vaan aikatauluun on omat syynsä jotka aikanaan kyllä selviävät jos asia menee käräjille, Soikkeli kertoo.

Lue lisää:

HS: Nuoren naisen epäillään joutuneen murhatuksi nukutusaineella Salon sairaalassa vappuaattona 2017

IS: Osa nuoren naispotilaan murhasta epäillyistä työskentelee yhä samassa sairaalassa Salossa