1. yle.fi
  2. Uutiset

Rovaniemen kesämatkailu vilkastui juhannukselta

Kansainvälisten matkailijoiden määrän odotetaan nousevan loppukesällä matkustusrajoitteiden purkamisen myötä.

Rovaniemi
Arktikum Rovaniemi
Arktikum lukeutuu Rovaniemen tämän hetken suosituimpiin käyntikohteisiin. Arkistokuva.Arktikum

Rovaniemen kesämatkailu on vilkastunut juhannuksen jälkeen. Visit Rovaniemen toimitusjohtajan Sanna Kärkkäisen mukaan kaupungissa on tällä hetkellä kotimaisten matkailijoiden lisäksi norjalaisia sekä Suomessa asuvia ulkomaalaisia.

Suosituimpia käyntikohteita ovat Joulupukin Pajakylä ja Kammari, Arktikum sekä naapurikunnassa sijaitseva Ranuan eläinpuisto. Useat matkailijat myös vuokraavat sup-lautoja Ounasjokisuistossa ja vierailevat jokirannassa sijaitsevassa ravintola-saunassa.

Kansainvälisten matkailijoiden määrän odotetaan nousevan loppukesällä matkustusrajoitteiden purkamisen myötä. Kaupunkiin oletetaan saapuvan vieraita ainakin Alankomaista, Belgiasta ja Saksasta.

– Lähiviikot näyttävät, miten kansainvälinen matkailu lähtee kehittymään omatoimimatkailijoiden osalta, Kärkkäinen sanoo.

Hotellit vähällä käytöllä keväällä

Vielä tammi–helmikuussa Rovaniemen rekisteröidyt majoitusyksiköt olivat noin 80-prosenttisesti täynnä. Koronan myötä niiden käyttöaste putosi maaliskuussa 37 prosenttiin ja huhtikuussa edelleen vain 9 prosenttiin.

Toukokuussa käyttöasteet lähtivät hienoiseen nousuun, ja alkukesästä käytössä oli noin 15 prosenttia majoituksesta.

– Heinäkuussa käyttöasteiden odotetaan jo piristyvän kotimaisen matkustuksen käynnistyttyä, Kärkkäinen kertoo.

Suurin osa majoittajista sulki keväällä koronan takia, ja useat ovat avanneet ovensa vasta kesä-heinäkuun vaihteessa. Touko–kesäkuussa Rovaniemellä oli käytössä alle 700 huonetta, kun vuosi sitten kesäkuussa käytössä oli noin 1 700 huonetta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi