Espoon Suurpellon ampumisesta epäillyllä taustaa Helvetin enkeleistä – molemmat miehet vangittiin murhasta epäiltyinä

Ampuminen tapahtui Klariksentiellä tiistaina iltayhdeksän aikaan.

Keskusrikospoliisi tutkii Espoon Suurpellossa tiistaina 7.7.2020 tapahtunutta henkirikosta. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on vanginnut molemmat Suurpellon ampumisesta epäillyt miehet perjantaina iltapäivällä todennäköisin syin epäiltyinä murhasta.

Vuonna 1995 syntynyttä miestä ammuttiin Suurpellon Klariksentiellä tiistaina iltayhdeksän aikaan. Uhri kuoli vammoihinsa sairaalassa.

Epäillyt miehet ovat iältään 39-vuotiaita. Kaksikko osallistui vangitsemisistuntoihinsa videoyhteyden välityksellä. Oikeuden puheenjohtaja salli kuvaamisen istuntojen alussa, jolloin kumpikin peitti kasvonsa mustalla kansiolla tai vihkolla.

Ainakin toisella epäillyllä on taustaa Helvetin enkeleistä. Tämä käy ilmi aiemmista tuomioistuimen asiakirjoista.

Esimerkiksi Rovaniemen hovioikeuden tuomion mukaan mies uhkasi kesällä 2013 poliisia Helvetin enkelien liivit yllään. Miestä oli epäilty pahoinpitelystä Ivalon keskustassa, ja hän oli kieltäytynyt tottelemasta kiinniottoa. Poliisi käytti mieheen kaasusumutinta, minkä jälkeen tämä uhkasi poliisia kostolla.

Silloin oikeus tuomitsi hänet virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja laittomasta uhkauksesta puolen vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Keskusrikospoliisin tutkinnanjohtaja Jan Aarnisalo kertoo Ylelle, että Espoon Suurpellossa tapahtuneen ampumisen esitutkinta on alkuvaiheessa. Käsitys tapahtumien kulusta on muodostunut, mutta sen enempää poliisi ei vielä paljasta. Nyt selvitetään teon motiivia.

Eilen torstaina poliisi kertoi, että molemmilla murhasta epäillyillä on vahva kytkös järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Epäillyn Helvetin enkeleihin liittyvästä taustasta kertoi aiemmin MTV. (siirryt toiseen palveluun) Sen mukaan myös toisella epäillyllä on yhteyksiä Helvetin enkeleihin.

Lue myös: