1. yle.fi
  2. Uutiset

Päijät-Hämeessä tällä viikolla 7 koronatapausta – tartunnat peräisin kahdesta tunnistetusta tautiryppäästä

Keskiviikon jälkeen koronavirustautiin sairastuneiksi on todettu neljä ihmistä lisää Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella.

koronavirus
Koronavirustestinäyte
Hengitystieoireista kärsivä voidaan ohjata tarvittaessa koronatestiin. Aluksi pitää soittaa päivystysapunumeroon 116 117. Perttu Ruokangas / Yle

Päijät-Hämeessä on todettu tällä viikolla seitsemän koronavirustartuntaa. Keskiviikkona hyvinvointiyhtymä tiedotti, että alkuviikon aikana testeissä oli varmistettu kolme uutta tartuntaa, ja nyt tapauksia on tullut neljä lisää.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän mukaan kuluvan viikon tartunnat liittyvä kahteen tunnistettuun tautiryppääseen.

– Molemmat tapaukset ovat peräisin ulkomailta. Tartunnat ovat hallinnassa, ja kansalaisilla ei ole syytä huoleen. Turvallisuusohjeita eli turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa on edelleen syytä noudattaa huolellisesti, sillä virusta on maailmalla liikkeellä paljon, muistuttaa infektiopoliklinikan osastonylilääkäri Marjo Vuorela.

Sairaalahoidossa Päijät-Hämeessä on tällä hetkellä yksi koronaviruksen takia sairastunut potilas. Näytteitä on otettu koko epidemian aikana 6 483 ja todettuja tartuntoja 121.

Koronaviruksen aiheuttamaan COVID-19-tautiin on menehtynyt Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella neljä ihmistä.

Yhtymä kertoo seuraavansa epidemiatilannetta tiiviisti. Hhengitystieinfektioissa tulee ottaa yhteyttä päivystysapunumeroon 116 117.

juttua korjattu 107.2020 klo 16.20, korjattu tautitapausten määräksi 7, aiemmin tapauksia kerrottiin olevan 4

Lue seuraavaksi