Suomen kuvataiteen päivänä on mahdollisuus tavata taiteilijoita ja tehdä itsekin taidetta

Perjantaina vietetään Suomen kuvataiteen päivää ja Helene Schjerfbeckin syntymäpäivää.

kuvataide
Lippalakkipäinen, naurava mies esittelee piirustusta lähikuvassa
Kuvataiteilija Ismo Hyvärinen maalaa tavallisesti öljyväreillä. Suomen kuvataiteen päivän kunniaksi hän myös piirsi suorassa radiolähetyksessä.Tiina Kokko / Yle

Suomen Kuvataiteen päivää vietetään Hämeessä monen tapahtuman voimin. Päivä järjestetään nyt kymmenettä kertaa. Hämeenlinnassa, Hattulassa ja Janakkalassa on perjantaina lukuisia tapahtumia (siirryt toiseen palveluun), joissa voi tutustua taiteeseen, taiteilijoihin tai päästä itse tekemään taidetta erilaisissa työpajoissa.

Taiteeseen voi tutustua esimerkiksi Hämeenlinnassa Kortteli2:ssa, tyhjentyneessä kauppakeskuksessa, Hämeenlinnan kävelykadun varrella. Hattulassa asuva ja Hämeenlinnan Taidekasarmilla työskentelevä kuvataiteilija Ismo Hyvärinen kehuu paikkaa oivallisena tilana taidenäyttelyiden järjestämiseen.

Miten Hyvärisestä tuli taiteilija, miksi sininen pääsee joskus liiaksikin valloilleen hänen töissään ja kuinka monta kertaa hän on parhaimmillaan signeerannut työnsä? Näihin saa vastauksen kuuntelemalla Hyvärisen haastattelu:

Maalaustyöpajaan voi osallistua myös Tammelassa Korteniemen perinnetilalla ja Forssassa Ronttismäen tehtaalaismuseon pihamaalla. Riihimäellä puolestaan pääsee ilmaiseksi taidemuseoon.