"Täällä on nyt tyyliin koko Suomi", sanoo Pohjois-Norjassa matkaileva tubettaja – kun kauas ei pääse, somefiidit täyttyvät lähialueiden kuvista

Matkustusrajoitusten lievennettyä kesäkuussa Norjaan matkustaminen on vilkastunut.

matkailu
En fjord med turkos vatten och ett stort berg. Några små hus i gult syns på bilden.
Lofootit. Kuva on arkistokuva.Jan Wlodarczyk / Alamy/All Over Press

– Täällä on nyt tyyliin koko Suomi. Täällä on oikeastaan vain norjalaisia ja suomalaisia, ketään muita ei ole näkynyt, sanoo parhaillaan Pohjois-Norjassa oleva tubettaja ja vaikuttajamarkkinoinnin yrittäjä Inari Fernández.

Todellakin, suomalaiset ovat nyt Norjassa: ainakin jos uskominen on erilaisia somekanavia, joissa vuonokuvat ovat selvästi lisääntyneet, sekä Google-hakujen trendejä. Esimerkiksi hakusanat "Norja", "Senja" ja "Lofootit" ovat olleet nousussa kesäkuun alun jälkeen, jolloin sekä Norja että Suomi avasivat yhteisen rajansa matkustukselle maasta toiseen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

– Meillä oli tarkoitus mennä Lofooteille, mutta saimme eilen viestin, että siellä on superpaljon ihmisiä, joten tulimmekin tänne Senjan saarelle ensin. Täälläkin suosituimpaan paikkaan ei mahtunut enää majoittumaan, asuntoautolla liikkeellä oleva Fernández kertoo.

Fernández perheineen oli ajatellut jo ennen koronaa, että he haluavat käydä Norjassa tänä kesänä.

– Mutta minusta tuntuu, että aika moni ryhtyi koronan aikana miettimään uudestaan, että mihin voi matkustaa, jos voi matkustaa vain lähialueille. Lappikin on ollut kovassa nousussa, siellä on ollut paljon suomalaisia matkailijoita, Lapissa asuva Fernández sanoo.

Fernández ylläpitää suosittua Äidin Puheenvuoro -nimistä YouTube-kanavaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Helsinkiläinen somespesialisti Joonas Linkola kertoo 152 000 Insta-seuraajalleen olevansa viikon päästä Norjassa. Noin parikymmentä kertaa aiemmin Norjassa käynyt Linkola aikoo tällä kertaa purjehtia Lofoottien ympäri.

– Jäin koukkuun viisi vuotta sitten, kun kävin siellä talvisella roadtripilla. Nykyisin on paljon uusia alueita, kuten Senjan saari, josta on tullut todella suosittu. Tällä hetkellä esimerkiksi suosituimmat rannat ovat äärimmäisen ruuhkaisia.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Linkola toteaa, että ilman koronaakin Pohjois-Norjan alue kiinnostaisi ihmisiä.

– Mutta toki korona on vaikuttanut positiivisesti jo ihan kotimaan matkailuunkin: Lappiin on menossa varmasti paljon retkeilijöitä. Ja sieltä ei enää pitkä matka Norjan puolelle ole.

Lue myös:

Suomi jatkaa rajaliikenteen rajoitusten purkamista – näihin maihin rajat aukeavat 13.7. alkaen

Katso maagiset kuvat Lapin yöttömästä yöstä – Suomen kesällä on uniikki matkailuvaltti, mutta miksi se ei enää kiinnosta turisteja?

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus