Trump lievensi entisen neuvonantajansa Roger Stonen tuomiota

Stonen oli määrä ilmoittautua vankilaan ensi viikolla.

Donald Trump
Roger Stone
Arkistokuva. Roger Stone oikeuden edessä marraskuussa 2019.Erik S. Lesser / EPA

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on lieventänyt luottomiehensä Roger Stonen saamaa tuomiota. Valkoinen talo julisti perjantaina paikallista aikaa tiedotteessa, että Stone on nyt vapaa mies.

Demokraatit tuomitisivat Trumpin ratkaisun ja kuvailivat sitä jälleen yhdeksi peliliikkeeksi ennennäkemättömien väliintulojen sarjassa maan oikeusjärjestelmässä.

Trumpin entinen neuvonantaja ja läheinen liittolainen Stone tuomittiin helmikuussa kolmen vuoden ja neljän kuukauden vankeuteen.

Stone kertoi uutistoimisto Associated Pressille, että Trump ilmoitti tuomion lieventämisestä Stonelle puhelimitse perjantaina. Stone lisää, että hän juhlisti uutista avaamalla shampanjapulloja ystäviensä kanssa Fort Lauderdalessa, Floridassa.

Stone sai tuomionsa valehtelemisesta Yhdysvaltojen edustajainhuoneen komitealle, joka selvitti Venäjän sekaantumista Yhdysvaltojen vuoden 2016 presidentinvaaleihin.

Politicon (siirryt toiseen palveluun) mukaan Stonen oli määrä ilmoittautua vankilaan ensi viikolla.

Aiheesta lisää:

Trumpin entinen neuvonantaja Roger Stone tuomittiin yli kolmeksi vuodeksi vankeuteen

Trumpin entinen neuvonantaja ja "likainen huijari" Roger Stone saa tänään rangaistuksen, josta nousi jo etukäteen poliittinen myrsky

Syyttäjien joukkopako Trumpin läheisen liittolaisen oikeusjutusta – Taustalla häärivät sekä oikeusministeriö että presidentti

Lähteet: AFP, Associated Press