Rovaniemeläisellä päiväkotilapsella todettu koronavirustartunta – muiden Poropolun päiväkodissa altistuneiden testitulos oli negatiivinen

Koronatartunnalle ovat voineet altistua myös Rovaniemen Hoplopissa viime keskiviikkoiltapäivänä vierailleet.

koronavirus
Koronavirustestinäyte
Rovaniemellä Poropolun päiväkodissa olevalla lapsella on todettu koronavirustartunta. Kuvituskuva.Perttu Ruokangas / Yle

Rovaniemellä Poropolun päiväkodin lapsella on todettu koronavirustartunta. Kyse on tartuntaketjusta, jossa paljastui aiemmin tällä viikolla kaksi uutta koronatartutaa päiväkodissa ja puolustusvoimissa.

Tartuntojen seurauksena kaikkiaan lähes 70 ihmistä altistui ja heidät on testattu koronatartunnan varalta.

Lapin keskussairaalan infektioylilääkäri Markku Broaksen mukaan muutamia testituloksia odotetaan vielä.

– Puolustusvoimissa osa testatuista henkilöistä työskentelee muualla Suomessa ja heidän testituloksensa voivat viipyä vielä jonkin aikaa. Päiväkodin osalta kaikki testitulokset ovat valmistuneet ja olivat negatiivisia tätä yhtä lukuunottamatta. Broas sanoo.

Altistumiset mahdollisia myös Rovaniemen Hoplopissa

Broaksen mukaan koronatartunnan saanut lapsi on vieraillut rovaniemeläisessä Hoplop-leikkikeskuksessa, joten on mahdollista, että myös muut paikan asiakkaat ovat altistuneet tartunnalle.

– Suosittelemme, että paikassa keskiviikkona kello yhdentoista ja sulkemisajan välillä vierailleet ihmiset tulisivat testattavaksi hyvin matalalla kynnyksellä, jos lieviäkin oireita ilmenee kahden viikon aikana.

Perjantaina Jyväskylässä paljastui vastaava tapaus, jossa Touhula-päiväkodissa tuli ilmi koronatartunta. Altistumisen seurauksena lähes 90 päiväkodin lasta ja henkilökuntaan kuuluvaa asetettiin karanteeniin.

Lue lisää Lapin koronatilanteesta tästä artikkelista.

11.7. kello 15.13 Lisätty tieto mahdollisista altistumisista leikkikeskus Hoplopissa.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus