Hyppää sisältöön

Suomenlahden myrskytuuli ei ole näkynyt Merivartioston tehtävissä

Kovimmat tuulet ovat iskeneet Suomenlahdella Viron vesille.

Merivartiosto valvontatehtävissä Perämerellä Oulun edustalla. Arkistokuva. Kuva: Risto Degerman / Yle

Myrskytuuli ei ole näkynyt Merivartioiston pelastustehtävissä lauantaina. Länsi-Suomen merivartioston alueella on ollut vuorokauden aikana 11 tehtävää. Suomenlahden merivartioston alueella tehtäviä on ollut yhteensä 12.

– Meillä on ollut kuusi pelastustehtävää ja kuusi sidosryhmätehtävää, mikä on melko tavallinen luku ajankohtaan nähden, kertoo Suomenlahden merivartioston kenttäjohtaja Tommi Karppi.

Karpin mukaan tehtävät ovat liittyneet karilleajoon, konerikkoon tai saariston ensihoitotehtäviin. Ihmiset ovat pysyneet pois mereltä huonon sään aikana.

– Keli on tehnyt sen, että ei taida hirveästi olla (merellä) liikkujia tai ainakaan se ei näy meidän tilastoissamme, Karppi sanoo.

Kovimmat tuulet Viron puolella

Ylen meteorologi Anne Borgström kertoo, että Suomenlahden kovimmat tuulet ovat tänään osuneet Viron puolelle. Ennusteen mukaan tuulet heikkenevät lännestä alkaen ja siirtyvät itää kohti.

Ilmatieteen laitos on antanut Suomenlahden itäosaan tänään myrsky- ja aallokkovaroituksen. Tuuli voi yltyä illalla 21 metriin sekunnissa, josta voi aiheutua vaaratilanteita meriliikenteelle.

Iltapäivästä lähtien itäosissa esiintyy kohtalaista aallokkoa, jossa aallonkorkeus voi ylittää 2,5 metriä. Aallokko voi olla vaarallinen huviveneille ja pienille aluksille.

Myös Saimaan eteläosiin on annettu tuulivaroitus. Meren tuulivaroitus on voimassa klo 19.00–00.00. Luoteistuuli voi yltää 14 metriin sekunnissa, ja siitä voi olla vaaraa huviveneille.

Lue myös:

Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.

.
.