1. yle.fi
  2. Uutiset

Jyväskylän senioritalon tulipalon tutkinta alkaa tänään – nopeasti levinnyt palo ajoi lähes 170 ihmistä evakkoon

Keskeinen kysymys on, miten palo pääsi leviämään nopeasti alas ja yhdysrakennuksen kautta toiseen kerrostaloon.

tulipalot
Tulipalo kerrostalossa Palokan Ilona -seniorikohteessa Jyväskylässä.
Perjantai-iltana syttyneen palon vuoksi kolmesta senioritalosta evakuoitiin yhteensä 168 ihmistä. Jarkko Riikonen / Yle

Poliisi ja pelastuslaitos aloittavat tänään aamulla tutkinnan Jyväskylän Palokan senioritalon tulipalosta.

Perjantai-iltana syttyneen palon vuoksi kolmesta senioritalosta evakuoitiin yhteensä 168 ihmistä. Palo alkoi keskimmäisen Ilona-rakennuksen yläosasta parvekkeelta ja levisi talon koko katolle.

Myöhään perjantaina näytti siltä, että palo oli saatu rajattua, mutta hetken päästä palo levisi yllättäen uudelleen. Palo levisi nopeasti yhdysrakennuksen kautta myös toiseen kerrostaloon.

Pelastuslaitoksen mukaan tulipalo levisi poikkeuksellisen nopeasti.

– Tämä oli meille aikamoinen yllätys, että uudessa rakennuksessa palo leviää näin nopeasti, sanoi päivystävä päällikkö Pauli Nurminen Keski-Suomen pelastuslaitokselta eilen tiedotustilaisuudessa.

Hän ei antanut eilen arvioita palon syttymissyystä tai syystä palon nopeaan leviämiseen.

Asukkaat eivät toistaiseksi pääse koteihinsa

Palo aiheutti suuret aineelliset vahingot, mutta henkilövahingoilta vältyttiin. Neljä ihmistä altistui savulle. Kukaan heistä ei tarvinnut sairaalahoitoa.

Kaikille senioritalojen asukkaille järjestyi tilapäismajoitus. Toistaiseksi ei ole tiedossa, milloin asuntoihin pääsee käymään. Osassa asuntoja on sortumisvaara, ja myös tutkinnan pitää ensin käynnistyä.

Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) päättää maanantaina, aloittaako se oman tutkintansa tulipalosta. Otkes seuraa poliisin ja pelastuslaitoksen selvitysten etenemistä.

Lue aiheesta lisää:

Jyväskylän senioritalon asukkaiden arki kääntyi päälaelleen, kun tuli tuhosi kodin – "Emme tiedä, missä vietämme yöt tästä eteenpäin"

Keski-Suomen pelastuslaitos tiedotti Jyväskylän senioritalon palosta: "Ilman nopeita evakuointitoimia ihmishenkiä olisi menetetty"

Jyväskylän kerrostalopalon leviäminen ihmetyttää – palopäällikkö: "Roiloja pitkin on voinut pudota alas palavaa pikeä ja kekäleitä"

Otkes päättää maanantaina, aloittaako se tutkinnan Jyväskylän senioritalon tulipalosta – olennainen kysymys on, miksi palo levisi toiseen rakennukseen

Lue seuraavaksi