Poliisi etsi puumaa ja sen isäntää Puolassa – lemmikkinsä menettämistä pelännyt ex-sotilas pakeni metsään vaarallinen eläin talutushihnassa

Nubia-puuman isäntä antautui lopulta ja luovutti eläimen eläintarhaan.

Vaaralliset eläimet
Puuma.
Kuvan puuma ei ole Puolassa etsitty eläin, vaan sen panamalaisessa eläintarhassa asuva lajitoveri.Bienvenido Velasco / EPA

Puolassa etsittiin tänä viikonloppuna puumaa ja sen omistajaa. Poliisin mukaan puumaa lemmikkinään pitänyt entinen sotilas piiloutui perjantaina metsään sen jälkeen, kun häntä oli vaadittu luovuttamaan eläin eläintarhaan.

Noin 200 poliisia jäljitti Afganistanissa palvellutta sotilasta ja tämän eksoottista lemmikkieläintä eteläisessä Puolassa turhaan. Sunnuntaina mies antautui ja luovutti eläimen eläintarhaan, uutisoi Gazeta Wyborcza -sanomalehti (siirryt toiseen palveluun).

– Se ei ole mikään pehmoeläin. Se on yksi maailman vaarallisimmista eläimistä ja voi olla todellinen uhka ihmisten hengelle, sanoi Poznanin eläintarhan johtaja Ewa Zgrabczyńska etsintöjen ollessa vielä käynnissä.

Puuman kaltaisen vaarallisen eläimen pitäminen lemmikkinä on Puolassa kielletty, joten sen omistaja oli oikeudessa määrätty luovuttamaan eläin eläintarhaan.

Kun eläintarhan työntekijät menivät perjantaina noutamaan puumaa, uhkasi sen omistaja heitä veitsellä ja pakeni sitten metsään eläin mukanaan. Puuma oli talutushihnassa.

Gazeta Wyborcza -sanomalehden mukaan mies osti puuman kuusi vuotta sitten Tšekistä.

Puuma ja sen omistaja ovat saaneet myös tukijoita. Yksi heistä on Mysłowicen kaupunginjohtaja Dariusz Wójtowicz, joka toivoi Facebook-päivityksessään humaanimpaa suhtautumista Kamil-nimiseen mieheen ja hänen Nubia-puumaansa.

Lähteet: AFP