Otkes päättää tänään, käynnistääkö se tutkinnan Jyväskylän senioritalon palosta – poliisi aloitti tutkintansa eilen

Poliisi ja pelastuslaitos ovat kiinnittäneet huomiota palon nopeaan leviämiseen rakennuksen nuoresta iästä huolimatta.

Onnettomuustutkintakeskus
Tulipalo kerrostalossa Palokan Ilona -seniorikohteessa Jyväskylässä
Palokan Ilona -senioritalossa syttyi tulipalo perjantai-iltana. Jarkko Riikonen / Yle

Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) päättää tänään, käynnistääkö se oman tutkinnan Jyväskylässä viikonloppuna syttyneestä senioritalon tulipalosta.

Palokan Ilona -senioritalossa syttyi tulipalo perjantai-iltana. Palo roihahti vielä uudelleen perjantain ja lauantain välisenä yönä sen jälkeen, kun tuli oli jo kertaalleen saatu sammutettua. Tuli pääsi tässä yhteydessä leviämään myös toiseen taloon. Ensimmäisenä syttynyt rakennus on vuodelta 2018.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Pauli Nurminen kertoi varhain lauantaina STT:lle olevansa yllättynyt siitä, miten nopeasti palo pystyi leviämään, vaikka kyseessä oli vain muutaman vuoden vanha rakennus.

– Ei meillä näin nopeasti ole yleensä kerrostalossa palo levinnyt kuin tässä tapauksessa levisi. Nyt täytyy tarkkaan etsiä ne syyt, minkä takia se pääsi noin helposti leviämään rakennuksesta toiseen, Nurminen sanoi.

Poliisi pyrkii tarkkaan tutkintaan

Poliisi aloitti oman tutkintansa palosta sunnuntaina. Tutkinnassa selvitetään erityisesti palon syttymissyytä sekä syitä palon nopealle leviämiselle. Rikoskomisario Reima Rossi Sisä-Suomen poliisilaitokselta kertoi sunnuntaina, että tutkinta kestää kuukausia.

– Tutkinta tulee olemaan poikkeuksellisen laaja, koska nyt on kyse useammasta kerrostalosta. Onhan tämä niin merkittävä siinä mielessä, että on uusi rakennus ja varttuneille tarkoitettu talo. Kyllä poliisi haluaa tässä tehdä tarkan työn, Rossi totesi.

Otkes kertoi lauantaina Twitterissä, että se seuraa pelastuslaitoksen ja poliisin selvitysten etenemistä ja päättää mahdollisesta omasta tutkinnasta tänään.

Palon vuoksi kolmesta talosta evakuoitiin yhteensä 168 ihmistä. He ovat päässeet tilapäismajoituksiin sukulaisten luo, hotelleihin tai julkisiin tai yksityisiin palveluyksikköihin.

Lue myös:

Jyväskylän senioritalon palossa kotinsa menettäneet yrittävät toipua järkytyksestä ja järjestää elämäänsä – "Ehdin ottaa mukaan kännykän ja viisi euroa"

Poliisi on aloittanut tutkinnan Jyväskylän senioritalon tulipalosta – paloa ei epäillä tahallaan sytytetyksi

Jyväskylän senioritalon asukkaiden arki kääntyi päälaelleen, kun tuli tuhosi kodin – "Emme tiedä, missä vietämme yöt tästä eteenpäin"