1. yle.fi
  2. Uutiset

Imatran Pallo-Veikot poisti anniskelukatsomon käytöstä – syynä tartuntatautilaki

Aluehallintoviranomaisen mukaan jokaiselle ravintolan asiakkaalle tulee olla istumapaikka pöydän tai muun vastaavan tason äärestä.

anniskelu
Ihmisiä katsomossa
Viime viikon kotiottelussa anniskelukatsomo oli vielä käytössä Ukonniemen stadionilla.Vesa Winberg / Yle

Imatran Pallo-Veikot on poistanut käytöstä anniskelueena toimineen katsomon osan ottelutapahtumissaan.

Taustalla on tartuntatautilain edellyttämä pöytäpakko. Aluehallintoviranomaisen mukaan jokaiselle ravintolan asiakkaalle tulee olla istumapaikka pöydän tai muun vastaavan tason äärestä.

Asia nousi julkisuuteen, kun Veikkausliigan joukkue FC Lahti joutui viime viikolla keskeyttämään ottelutapahtumassa tehtävän oheismyynnin toistaiseksi.

Kioskimyynti jatkuu normaalisti

IPV:n kotikenttä Ukonniemen stadion Imatralla on jaettu erillisiin lohkoihin. Yleisö pysyy koko ottelun ajan omissa lohkoissaan. Myöskään talkooväki ei liiku lohkojen välillä. Lohkoissa on omat kioskit.

Kioskitoiminta jatkuu IPV:n ottelutapahtumissa normaalisti. Esimerkiksi kahvin tai makkaran saa viedä katsomoon, sillä ne rinnastetaan take away -tuotteiksi.

– Ensimmäisessä kotipelissä turvavälit eivät kioskien edessä aina toteutuneet, joten lisäämme järjestysmiesten valvontaa kioskien edessä, kertoo IPV:n urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää.

Valkeapään mukaan seura odottaa aluehallintoviranomaisen ohjeistuksen muuttumista pöytien osalta.

– Meillä on kuitenkin tarkoitus rakentaa käytöstä poistettuun anniskelualuelohkoon laskutasot juomille.

Myös Lappeenrannan Pesä Ysit jatkaa otteluiden yhteydessä tapahtuvaa kioskimyyntiä normaalisti.

– Olemme toimineet saamiemme aluehallintoviraston ohjeistuksen mukaisesti ja meillä on kaikki sujunut hyvin, sanoo Lappeenrannan Pesä Ysien kioski- ja talkoovastaava Ulla Timperi.

Lue seuraavaksi