Kaksipyöräisillä kaahailijat työllistävät poliisia Nivalassa – sunnuntai-iltana tapahtui ensimmäinen onnettomuus

Poliisi vetoaa nuorten vanhempiin, että edesvastuuton mopoilla ja moottoripyörillä ajelu saadaan loppumaan.

nuoret
moped
Poliisille on jopa parikymmentä ilmoitusta kovaäänisistä ja kilvettömistä mopoista ja moottoripyöristä Nivalan keskustan alueelta heinäkuun aikana. Kuvituskuva.YLE/ Sandra Snellman

Nivalassa nuorten kaahailu mopoilla ja moottoripyörillä on työllistänyt poliisia heinäkuun aikana. Kilvettömistä ja kovaäänisistä ajoneuvoista on tullut lähemmäs parikymmentä ilmoitusta, Oulun poliisilaitokselta kerrotaan.

Poliisin tullessa paikalle kuljettajat ovat yrittäneet haastaa virkavaltaa takaa-ajoon. Sunnuntai-iltana tapahtui myös onnettomuus, jossa 16-vuotias tyttö loukkasi nilkkansa mopoilijan tai moottoripyöräilijän kurvattua liian läheltä. Ajaja poistui paikalta, eikä häntä tavoitettu.

Poliisi pyytää Kyösti Kallion ala-asteen pihassa puoli yhdentoista aikaan tapahtuneen onnettomuuden aiheuttajaa ilmoittautumaan poliisipäivystykseen. Myös yleisövihjeitä kaivataan.

Viranomaiset vetoavat nuorten vanhempiin, jotta edesvastuuton ajelu Nivalan keskustassa saadaan kuriin ennen kuin sattuu suurempi peruuttamaton vahinko.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)