1. yle.fi
  2. Uutiset

Poropolun päiväkoti suljetaan varotoimenpiteenä kahdeksi viikoksi – päiväkodissa on todettu toinen koronavirustartunta

Karanteeniin on asetettu 30 lasta ja viisi päiväkodin työntekijää. Kaikkiaan karanteenissa on nyt 70 henkilöä.

päivähoito
Lapsi leikkii leluilla
Poropolun päiväkoti on suljettuna 13.–27. heinäkuuta välisen ajan. Arkistokuva.Toni Pitkänen / Yle

Rovaniemen Poropolun päiväkoti suljetaan varotoimenpiteenä väliaikaisesti, koska päiväkodissa on todettu toinen koronavirustartunta.

Tartunta todettiin oireettomalla lapsella lauantaina. Ensimmäinen tartunta todettiin päiväkodin työntekijällä viime keskiviikkona.

Kaikki päiväkodissa 3. heinäkuuta ja sen jälkeen olleet henkilöt on asetettu karanteeniin. Karanteenipäätös koskee 30:a lasta ja viittä päiväkodin työntekijää. Kaikkiaan karanteenissa on nyt 70 henkilöä, sillä aiemmin karanteeniin on asetettu 35 henkilöä.

Ne lomalta palaavat työntekijät ja lapset, jotka eivät ole olleet Poropolun päiväkodissa 3. heinäkuuta tai sen jälkeen, sijoitetaan muihin kaupungin päiväkoteihin. Loman tai muun poissaolon jälkeen päiväkotiin palaavien hoitopaikkajärjestelyistä tiedotetaan perheitä suoraan päiväkodista.

– Meillä on tärkeä velvollisuus huolehtia sekä kuntalaisten että työntekijöidemme turvallisuudesta, tästä syystä päätimme sulkea Poropolun päiväkodin. Kyseessä on varotoimenpide, perustelee Rovaniemen kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio tiedotteessa.

Testaaminen tärkeää

Lapin sairaanhoitopiirin infektiolääkäri Markku Broaksen mukaan päiväkodissa lauantaina todettu toinen tartuntatapaus johti päiväkodin sulkemiseen.

– OIemme esittäneet päiväkodin sulkemista, jotta epidemian mahdollinen laajentuminen voidaan estää. Tartuntaketjun alkupiste on vieläkin epäselvä ja myös oireettomat henkilöt voivat tartuttaa muita. Siksi on tärkeää testata nyt kaikki päiväkodissa 3. heinäkuuta ja sen jälkeen olleet henkilöt, Markku Broas toteaa.

Rovaniemen kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä päätti päiväkodin sulkemisesta kokouksessaan 12. heinäkuuta tartuntalain 58 §:n perusteella.

Lue seuraavaksi