Hämeenlinnassa vuokralaisen löytäminen kestää yhä kauemmin

Suomen Vuokranantajat ry:n mukaan tilanne pahenee tulevina vuosina etenkin keskustan ulkopuolella sijaitsevien asuntojen osalta.

vuokra-asunnot
Vuokrasopimus ja avaimet.
Vuonna 2019 vuokralaisen löytäminen oli vaikeinta kaksioihin.Kari Kosonen / Yle

Hämeenlinnassa vuokralaisten löytäminen vuokra-asuntoihin on vaikeutunut entuudestaan. Suomen Vuokranantajat ry:n vuokramarkkinakatsauksen mukaan Hämeenlinnassa on 23 tarkastellun kaupungin joukossa pisimmät vuokra-asuntojen markkinointiajat.

Keskimääräinen markkinointiaika oli tämän vuoden tammi-maaliskuussa 41 vuorokautta eli 7 päivää enemmän kuin vuosi sitten.

Suomen Vuokranantajat ry:n mukaan pitkittyneet vuokra-ajat viittaavat siihen, että Hämeenlinnassa vuokra-asuntojen kysyntä ei ole pysynyt kasvavan asuntotarjonnan mukana.

Suomen Vuokranantajat ry ennakoi, että uusien asuntojen rakentaminen keskustaan tulevina vuosina voi edelleen vaikeuttaa vuokralaisen löytymistä etenkin keskustan ulkopuolella sijaitseviin asuntoihin.

Hämeenlinnassa asuntojen vuokrataso oli vuokramarkkinakatsauksen mukaan alkuvuonna keskimäärin 14,2 euroa neliömetriltä. Nousua edellisvuoteen oli keskimäärin puoli prosenttia. Viidessä vuodessa vuokrataso on noussut Hämeenlinnassa vajaalla neljällä prosentilla.