1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lentoliikenne

Lappeenrannasta pääsee taas rajoituksetta Italiaan – merkkejä italialaisten tulvasta ei ole

Italian Bergamon ja Lappeenrannan välisillä lennoilla on toistaiseksi ollut väljää.

Ryanairin avauslennolla heinäkuun alussa tuli Bergamosta Lappeenrantaan parikymmentä matkustajaa. Kuva: Mikko Savolainen / Yle

Suomen ja Italian väliset matkustusrajoitukset poistuvat tänään.

Lappeenrannan ja Pohjois-Italiassa sijaitsevan Bergamon välinen reittilentoliikenne alkoi korona-ajan jälkeen jo heinäkuun alussa. Tuolloin lennoilla oli kotiin palaavien suomalaisten lisäksi esimerkiksi työhön tai opiskelemaan tulevia henkilöitä tai perhesyistä matkustavia.

Bergamon-lennoilla on toistaiseksi ollut väljää, ja enemmän Suomesta Italiaan lentäviä kuin Italiasta Suomeen saapuvia matkustajia. Kiinnostus lentoja kohtaan on jo lisääntynyt.

– Matkailuneuvontaan on tullut kyselyjä, milloin lennoille pääsee eli alkaa olemaan kiinnostusta lähteä matkalle myös täältä, kertoo Lappeenrannan kaupungin matkailujohtaja Mirka Rahman.

Luonto kiinnostaa myös italialaisia

Matkailujohtaja Mirka Rahman kertoo, ettei merkkejä italialaisturistien tulvasta kuitenkaan ole.

–Korviini ei ole kantautunut tietoa, että paikallisissa majoitusliikkeissä olisi valtavasti italialaisten tekemiä varauksia.

Sen sijaan Rahman on kuullut venäläisten olleen aktiivisia tekemään hotellivarauksia muun muassa Etelä-Karjalasta. Suomen ja Venäjän välisen rajan avaamisesta liikkuu Venäjällä väärää tietoa.

Lappeenrannan kaupunki on lähettänyt yhteistyössä Bergamon lentäkentän kautta tietoa alueesta ja matkailutarjonnasta italialaisille.

–Uskon, että italialaisia kiinnostaa lähtökohtaisesti samat asiat kuin Helsingistäkin meille tulevia eli luonto ja etäisyys. Lappeenrannassa pääsee oman perheen tai pienemmän ryhmän parissa nauttimaan luontoaktiviteeteista, Rahman toteaa.

Suomi avaa tänään rajansa kaikkiaan 17 uudelle eurooppalaiselle maalle. Suomi myös höllentää matkustusrajoituksia 11 Euroopan ulkopuoliseen maahan.