Hyppää sisältöön

Koronakevät toi mökkibuumin – hurjimmat ostavat mökin sokkona

Sisarusten mökinostopäätökseen Kuhmosta vaikutti matka sekä hyvät kokemukset Kuhmosta mökkikuntana.

Koronakriisi sai aikaan mökkibuumin. Kuvituskuva. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Koronakriisin tuomat etätyömahdollisuudet, kotimaan matkailun suosion nousu ja luonnon rauhan kaipuu ovat saaneet ihmiset mökkikaupoille. Tämä on tietenkin hyvä uutinen mökkitiheille kunnille ja kaupungeille kuten Kuhmolle. Koronakriisin aiheuttama mökkibuumi otetaan Kuhmossa iloisena vastaan.

– Vapaa-ajan asukkaat ovat aina kunnille ja kaupungeille mahdollisuus. Mökkiläiset viettävät nyt jo noin 80 päivää mökkipaikkakunnillaan ja he tuovat elinvoimaa, Kuhmon kaupunginjohtaja Tytti Määttä sanoo.

Sisarukset Hanna Luoma-aho Alajärveltä ja Venla Kuusela Orivedeltä ostivat mökin Kuhmosta näkemättä sitä. Siskosten ajatuksissa on ollut oma mökki jo pitempään, joten pelkästään koronakevään ansiota salamakaupat eivät ole.

– Ehkä suoranaisesti minun ostopäätökseen ei vaikuttanut, Venla Kuusela sanoo.

Sisko Hanna Luoma-Ahoon samaa mieltä, päätökseen vaikutti myös vanhempien vapaa-ajan asunto Kuhmossa. Myös se, että mökki on tarpeeksi kaukana kodista, oli tärkeä kriteeri. Mökkimatkaa siskoksille kertyy 400 kilometriä.

– Eihän tällaisia päätöksiä pelkästään koronan takia tehdä, mutta ehkä tässä kuitenkin jotain pientä omaa kaipasi tälle kesälle ja tämä oli oikein sopiva. Pitkässä juoksussa tätä oli mietitty, Hanna Luoma-aho kertoo.

Kaupunginjohtaja Tytti Määttä iloitsee koronakevään tuomista mahdollisuuksista, silti jatkoon kaivataan uusia linjauksia.

– Ehdoton edellytys on se, että valtion töissä suositaan etätyötä ja otetaan paikkariippumaton rekrytointi käyttöön, Määttä linjaa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme (siirryt toiseen palveluun)

sähköpostiisi.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

.
.