Kuhmoon kaksi yhteisöllistä etätyötilaa – kaupunginjohtaja: "Monipaikkaisuus on Suomessa trendi"

Korona-ajan laajan etätyösuosituksen aikana moni pääsi kokeilemaan etätyön tekemistä pitkäaikaisesti.

etätyö
Venla Salomaa työskentelee tietokoneen äärellä.
Kuhmon etätyötilat rahoitetaan maaseuturahastosta. Etätyötiloissa työskentelevä tuo työvälineet kuten tietokoneen mukanaan. Kuvituskuva.Arttu Timonen / Yle

Kuhmoon perustetaan kaksi yhteisöllistä etätyötilaa. Tilat perustetaan Kuhmon kaupungintalolle ja Iivantiiran kylätalolle. Tavoitteena on, että tilat ovat auki jo syksyn aikana.

Etätyötilat ovat kaikille avoimia, ja jo tässä vaiheessa tilat ovat herättäneet mielenkiintoa muun muassa sosiaalisessa mediassa.

– Monipaikkaisuus on Suomessa trendi. Ihmiset haluavat viettää yhä enemmän aikaa usealla eri paikkakunnalla ja yhdistää työtä ja vapaa-aikaa, kertoo Kuhmon kaupunginjohtaja Tytti Määttä.

Määttä näkee, että yhteisöllisille etätyöskentelytiloille on tarvetta. Tiloissa voi yhdistää työntekemisen ja samalla saa sosiaalisen työyhteisön ympärilleen.

– Ihminenhän voi yhdistää esimerkiksi vapaa-ajan asunnolta tehtävää etätyötä tai yksinyrittäjyyttä työskentelyyn etätyötiloissa.

Korona-ajan laajan etätyösuosituksen aikana moni pääsi kokeilemaan etätyön tekemistä pitkäaikaisesti. Monilla työpaikoilla etätyösuositus jatkuu edelleen myös heinäkuussa.

– Moni työpaikka tai työntekijä, joka alun perin ajatteli, että etätyö ei ole mahdollista, on voinut kokea, että se on hyödyllistä ja myös hyvä tapa tehdä työtä, Määttä sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme (siirryt toiseen palveluun) sähköpostiisi.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)