Uudet opiskelijat aloittavat opintonsa Palosaaren kampuksella – aiemmat vuosikurssit jatkavat pääosin etänä

Vaasan yliopistossa aloittaa syksyllä yli tuhat uutta opiskelijaa. Palosaaren kampus avautuu 17. elokuuta.

Vaasan yliopisto
Vaasan yliopisto
Hans-Mikael Holmgren / Yle

Vaasan yliopiston uudet opiskelijat on valittu. Vaasassa aloittaa syksyllä yli tuhat uutta opiskelijaa. Vaasan yliopistoon haki kevään kandidaattiohjelmien yhteishaussa 5 961 henkilöä, joista opiskelilupaikan sai 641 hakijaa. Sisäänottomäärää lisättiin noin viidenneksellä eli 120 aloituspaikalla.

Uusia opiskelijoita on valittu kevään aikana myös maisteri- ja tohtoriohjelmiin aikaisemman korkeakoulututkinnon perusteella.

Kaikki yhteishaussa hakeneet saavat tiedon valinnan tuloksesta sähköpostitse sekä Oma Opintopolku -palvelusta. Nyt opiskelupaikan saaneiden on ilmoitettava 22. heinäkuuta mennessä, ottavatko he paikan vastaan.

Iso osa opiskelijoista valittiin korkeakoulujen valintauudistuksen mukaisesti tänä vuonna ylioppilastodistuksen perusteella.

Yli 80 opiskelijaa avoimelta väylältä

Avoimen väylän kautta tiensä yliopistoon raivasi tänä vuonna yli 80 opiskelijaa. Vaasan yliopisto kertoo kehittävänsä edelleen vaihtoehtoisia väyliä päästä opiskelemaan yliopistoon.

Muun muassa kauppatieteistä kiinnostuneille yksi vaihtoehto on Vaasa Gateway, jossa opiskelupaikan voi tietyin kriteerein saada suorittamalla 56 opintopisteen edestä kauppatieteiden opintoja vuoden aikana.

Ryhmäytyminen tärkeää uusille opiskelijoille

Palosaaren kampus avautuu 17. elokuuta. Uudet opiskelijat opiskelevat pääosin kampuksella, mutta aiemmat vuosikurssit ja jatko-opiskelijat pääosin etänä.

– Yhteisöllisyys ja ryhmäytyminen ovat erityisen tärkeitä uusille opiskelijoille, joten pääsy kampukselle on onneksi mahdollista pandemiatilanteen niin salliessa, toteaa vararehtori Annukka Jokipii yliopiston tiedotteessa.

Koronavirustilanteen takia massaluennot ja yli 50 henkilön opiskelutilanteet korvataan etäluennoilla ja pienryhmätoiminnalla.

Uusien opiskelijoiden orientaatiopäivät järjestetään elo-syyskuussa. Lukuvuoden 2020–2021 avajaiset järjestetään etänä maanantaina 7. syyskuuta.

Lue myös: Yliopisto haluaa, että opiskelijat pyyhkivät pöytänsä luennon päätteeksi – syksyn koronaohjeet jakavat mielipiteitä henkilökunnankin kesken

Näin korkeakoulujen syksyn yli 4 000 uutta opiskelupaikkaa jaetaan – katso yliopistojen kaikki lisäykset