Hyppää sisältöön

Kainuun sote korvaa osan kotihoidon käynneistä videoyhteydellä

Kuvapuhelinpalvelun avulla hoitaja voi muun muassa varmistaa ruokailua tai ohjata vaikkapa kotijumpassa.

Kainuun sotesta kerrotaan, että laitteen käyttö on tehty mahdollisimman helpoksi. Kuvituskuva. Kuva: Yle/Ville Airaksinen

Osa Kainuun soten kotihoidon käynneistä aiotaan korvata kuvapuhelinpalvelulla. Kainuun soten kotihoidossa otettiin viikko sitten käyttöön palvelu, jossa kotihoidon hoitaja tapaa asiakkaan tabletti-tietokoneen välityksellä.

Kuva- ja puhelinyhteyden avulla hoitaja voi tukea esimerkiksi asiakkaan lääkehoidon toteutumista, varmistaa ruokailua tai ohjata vaikkapa kotijumpassa. Laitetta voi käyttää myös yhteydenpidossa omaisten kanssa.

Kainuun sotesta kerrotaan, että laitteen käyttö on tehty mahdollisimman yksinkertaiseksi. Asiakas saa laitteen kotihoidosta, ja hoitaja opastaa joko asiakasta tai omaista sen käytössä. Palvelua aloitettaessa kotihoidon hoitaja on paikalla, kun asiakkaaseen otetaan yhteys. Näin varmistetaan, että palvelumuoto sopii asiakkaalle.

Palvelusta ei tule asiakkaalle lisäkustannuksia, vaan se sisältyy säännöllisen kotihoidon maksuun.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme (siirryt toiseen palveluun) sähköpostiisi.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)