1. yle.fi
  2. Uutiset

Kemin biotuotetehtaan koepaalutukset alkavat – projekti etenee suunnitellusti

Koepaalutusten yhtenä tavoitteena on selvittää, miten voidaan vähentää mahdollisen rakentamisen aikana syntyvää melua. 

Kemin biotuotetehdas
Metsä Fibren uutta biotuotetehdasta suunnitellaan Kemin Pajusaaren tehdasalueelle.
Kemin biotuotetehdashankkeessa edistetään ympäristöluvituksen lisäksi parhaillaan myös rahoitusneuvotteluja ja uuden tehtaan tarvitsemaa logistiikkaa.Metsä Group

Kemiin suunnitellun biotuotetehtaan valmistelevat työt etenevät. Tehdasalueella alkavat koepaalutukset keskiviikkona.

Koepaalutuksissa tehdään melu- ja tärinämittauksia. Niiden yhtenä tavoitteena on selvittää, miten eri työmenetelmillä on mahdollista vähentää biotuotetehtaan mahdollisen rakentamisen aikana syntyvää melua.

Kaksi viikkoa kestävät koepaalutukset aiheuttavat väliaikaista paikallista melua pääosin Metsä Groupin tehdasalueelle ja mahdollisesti myös sen ympäristöön arkisin kello 6:n ja 20:n välisenä aikana.

Toisen vaiheen valmistelevilla töillä varmistetaan mahdollisimman sujuva biotuotetehtaan rakentamisen aloittaminen heti investointipäätöksen jälkeen.

Päätösvalmius 1,5 miljardin euron biotuotetehdasinvestoinnista arvioidaan saavutettavan aikaisintaan syksyllä 2020 ympäristöluvituksen valmistuessa.

Projekti etenee suunnitelmien mukaan

Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren Kemin biotuotetehdasprojekti etenee suunnitellusti. Kemin biotuotetehdashankkeessa edistetään parhaillaan myös rahoitusneuvotteluja ja uuden tehtaan tarvitsemaa logistiikkaa ympäristöluvituksen lisäksi.

Metsä Fibreltä kerrotaan, että toteutussuunnittelu käynnistetään elokuun alussa 2020. Tämä tarkoittaa tehtaan tekniikan, rakentamisen, asennusten ja käyttöönoton yksityiskohtaista suunnittelua ja valmistautumista rakennusvaiheeseen.

Suunnittelutyö tehdään yhdessä neljän jo nyt valitun päätoteutuskumppanin kanssa, jotka ovat Valmet, ABB, AFRY ja Fimpec. Toteutussuunnittelun organisaatiossa työskentelee elokuun alusta lähtien kaikkiaan yli 400 henkilöä.

Lue lisää

Valtiolta 156 miljoonaa euroa Metsä Groupin tehdasinvestoinnin liikennerakentamiseen – kauppakamarin toimitusjohtaja: "Lapin elinkeinoelämän näkökulmasta nappisuoritus"

Lapin ELY-keskuksella oli vieläkin huomautettavaa Kemin biotuotetehtaan YVA:sta

Lue seuraavaksi