Logomon lähiasukkaat vitsailevat jo sillasta – ”Sen valmistumista ei jakseta enää edes odottaa”

Siltahankkeen sakotonta urakka-aikaa on pidennetty vuoden 2021 huhtikuun loppuun.

Logomo
Logomon lähinaapuri katsoo työmaalle rakentuvalle sillalle päin.
Logomon sillan mainostettiin valmistuvan jo vuonna 2018, kun Nea Raumonen muutti alueelle.Saana Sjöblom-Hasselblatt / Yle

Logomon siltahanke Turussa on ylittänyt sekä alkuperäisen valmistumisajan että budjetin moneen otteeseen.

Huomattavasti muuttuneet lupaukset ovat horjuttaneet kulttuurikeskuksen vieressä sijaitsevien Fabriikin talojen asukkaiden uskoa projektiin.

Turkulaisopiskelija Nea Raumonen muutti ensimmäisenä valmistuneeseen taloon eli Fabriikin Fortunaan vuonna 2018. Silloin Logomon sillan mainostettiin valmistuvan vielä samana vuonna.

– Olin todella innoissani siltahankkeesta tänne muuttaessani, koska talotkin olivat uusia ja matkan keskustaan piti helpottua huomattavasti. Olen joutunut kuitenkin kiertämään ratapihan viime vuodet pitkittyneen prosessin takia, Raumonen harmittelee.

Rakennusurakka kotipihalla herättää keskustelua

Raumosen mukaan naapurustossa ei olla varsinaisesti närkästyneitä asiasta. Siltahankkeen suunnaton pitkittyminen on aiheuttanut päinvastoin sen, ettei siihen suhtauduta enää tosissaan.

– Näin mittava viivästyminen ja budjetin ylittyminen ei anna hyvää kuvaa hankkeesta. Naapurit puhuvat sillasta enää lähinnä vitsaillen, koska sen valmistumista ei jakseta enää edes odottaa, Raumonen toteaa.

Meluhaittaa yöaikaankin

Junaliikenteen aikataulusta johtuen Logomon siltaa on rakennettu sekä päivä- että yöaikaan.

Pitkään seisahduksissa olleella työmaalla on alkanut taas tapahtua. Rakennustyömaalla tehdään tällä viikolla pontitustyötä aikavälillä 21.30–5.30. Asukkaita on varoitettu, että meluhaittaa syntyy väistämättä.

Lue lisää:

Turkulaisen kävelysillan budjetti karkasi 5 miljoonasta 19 miljoonaan – miksi rakennushankkeiden kustannukset niin usein lähtevät käsistä?

Turku päätti pakkoraon edessä – Logomon sillalle lisärahoitus ja elämyskeskukseen 30 miljoonaa: "Tässä ei voi muuta tehdä kuin maksella"

Juttuun korjattu 15.07. kello 13:07 ensimmäisenä valmistuneen talon nimi.