Vaasan keskussairaala lieventää koronan vuoksi asetettuja vierailurajoituksia

Tietyistä Euroopan maista saapuvat henkilöt saavat vierailla sairaalassa ilman omaehtoista kahden viikon karanteenia.

Vaasan sairaanhoitopiiri
Vaasan keskussairaalan sisäänkäynti
Vaasan sairaanhoitopiirin päätös karanteenin poistumisesta perustuu ulkoministeriön ja sosiaali- ja terveysministeriön ohjeisiin.Hans-Mikael Holmgren / Yle

Vaasan keskussairaala lieventää koronaepidemian vuoksi asetettuja vierailurajoituksia.

Vierailut sairaalassa sallitaan ilman kahden viikon omaehtoista karanteenia, mikäli matkalainen on tulossa maasta, jossa on riittävän vähän todettuja COVID-19-tartuntoja.

Sairaalassa saa vierailla ilman karanteenia, mikäli henkilö on saapumassa jostakin seuraavasta Euroopan maasta: Islanti, Latvia, Liettua Norja, Tanska, Viro, Alankomaat, Andorra, Belgia, Irlanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Kypros, Liechtenstein, Malta, Saksa, San Marino, Slovakia, Slovenia, Sveitsi, Unkari tai Vatikaani.

Sairaanhoitopiiristä kehotetaan kuitenkin edelleen sekä varovaisuuteen että välttämään tarpeetonta matkustamista ulkomaille.

Katso täältä (siirryt toiseen palveluun) sairaanhoitopiirin ohjeet vierailijoille.

Vaasan sairaanhoitopiirin alueella on todettuja koronatartuntoja nyt 63. Koronatestejä on tehty lähes 4000. Tänään varmistui yksi uusi tartunta.

Sairaanhoitopiirin päätös 14 vuorokauden karanteenin poistumisesta tiettyjen maiden osalta perustuu ulkoministeriön ja sosiaali- ja terveysministeriön ohjeeseen, joiden mukaan suurin osa jo annetuista ohjeista ja suosituksista on todettu vallitsevassa tautitilanteessa vanhentuneiksi tai niiden voimassaoloaika on päättynyt.

Katso täältä Ylen koronavirusuutiset kotimaasta ja maailmalta.

Artikkelia päivitetty 14.7.20 klo 12.41 sairaanhoitopiirin uuden tartuntatilanteen mukaiseksi eli 62 tartuntaa muutettu 63 tartunnaksi sekä lisätty linkki Ylen uutiseen tartunnasta.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus